Oglasi

May: Novi britanski sistem cijeniće kvalifikovane radnike

To će biti sistem koji će tražiti radnike iz cijelog svijeta i privlačiti ljude sa vještinama potrebnim Velikoj Britaniji, rekla May.
Britanija će tretirati radnike iz EU-a kao iz bilo koje druge zemlje, rekla MayEPA

Britanski imigracioni sistem poslije Brexita prioritet će dati visoko kvalifikovanim radnicima i tretiraće radnike iz EU-a kao iz bilo koje druge zemlje, izjavila je britanska premijerka Theresa May.

"Biće to sistem zasnovan na vještinama, gdje se vrednuju sposobnosti radnika, ne odakle dolaze", rekla je May, prenosi Reuters.

Prema njenim riječima, to će biti sistem koji će tražiti radnike iz cijelog svijeta i privlačiti ljude sa vještinama potrebnim Velikoj Britaniji.

Izlazak bez sporazuma

Još je šest mjeseci do datuma službenog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, a pregovori između Brisela i Londona o tome su, prema riječima britanske premijerke Therese May, u slijepoj ulici.

Ako May uspije postići sporazum s EU-om, njen plan će još trebati potvrditi razjedinjena Konzervativna stranka i Parlament.

Ako ne uspije, Velika Britanija bi se mogla suočiti s izlaskom bez sporazuma, novim izborima ili još jednim referendumom.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.