Oglasi

May duboko žali zbog odluke da traži odgodu Brexita

Britanska premijerka kaže da nije spremna na odgodu izlaska te zemlje iz EU poslije 30. juna.
May traži način da iz trećeg puta osigura podršku zastupnika za svoj prijedlog sporazuma o BrexituEPA

Britanska premijerka Theresa May izjavila je da duboko žali zbog svoje odluke da traži odlaganje Brexita od EU i istovremeno je pozvala poslanike koji su već dva puta odbacili njen plan da je ovog puta podrže.

"Ovo odlaganje je nešto za čim lično duboko žalim", rekla je ona u obraćanju u svojoj rezidenciji u Downing Streetu, javio je Reuters.

May je kazala da se iskreno nada da će poslanici naći načina da podrže sporazum o napuštanju Unije koji je ona ispregovarala sa EU i koji je odraz volje građana na referendumu i, kako je ocenila, najbolji mogući dogovor.

EU na potezu

Ona je dodala da će nastaviti da radi danonoćno na tome da obezbedii podršku za taj sporazum.

"Ja, međutim, nisam spremna da tražim odlaganje Brexita posle 30. juna", istakla je britanska premijerka. 

May je u sredu zatražila od Evropske unije odlaganje Brexita do 30. juna.

U pismu upućenom predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku u kome je zatražila odlaganje, navela je da namerava da treći put pokuša da obezbedi da sporazum o Brexitu bude usvojen u britanskom parlamentu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.