Oglasi

May dobila 'zeleno svjetlo' vlade za akciju u Siriji

Britanska vlada je podržala plan premijerke da sa SAD-om i Francuskom radi na 'koordinaciji međunarodnog odgovora'.
Theresa May će razgovarat s Benjaminom Netanyahuom kako spriječiti Iran od posjedovanja nuklearnog naoružanjaEPA - Arhiva

Britanska vlada dala je premijerki Theresi May "zeleno svetlo" da se pridruži Sjedinjenim Američkim Državama i Francuskoj u planiranju vojnih napada kao odgovor na navodni hemijski napad u Siriji, prenosi AP.

Posle sednice koja je trajala više od dva sata, britanska vlada je podržala plan premijerke May da radi sa ta dva svoja saveznika na "koordinaciji međunarodnog odgovora".

Vlada, međutim, nije dala nagoveštaj o vremenu ili obimu bilo kakve akcije, navodi AP.

Opozicija traži glasanje u parlamentu

U saopštenju iz kancelarije premijerke navodi se da je kabinet "saglasan sa potrebom da se preduzme akcija da se olakšaju humanitarne nevolje i Assadov režim odvrati od dalje upotrebe hemijskog oružja".

AP prenosi da su opozicioni poslanici tražili da se o eventualnoj vojnoj akciji glasa u parlamentu.

Premijerka nije u zakonskoj obavezi to da uradi, mada je tako nešto uobičajeno.

Izvor: Agencije 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.