Mateo Kovačić srebro posvetio preminulom Edvinu Hodžiću

Kovačić je posvetu preminulom prijatelju objavio na Instagramu (Instagram)

Hrvatski nogometni reprezentativac i igrač madridskog Reala, Mateo Kovačić posvetio je osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu svom preminulom prijatelju Edvinu Hodžiću.

Hodžić je preminuo nakon treninga u utorak, 10. srpnja – dan uoči povijesne polufinalne utakmice Hrvatske koja je pobjedom nad Engleskom ušla u finale.

“Ovo je za tebe – R.I.P. Dino”, objavio je Kovačić na svom Instagram profilu.

Postavio je i fotografiju na kojoj je, obučen u crvenu majicu na kojoj piše “R.I.P. Dino”.

Prema pisanju bh. medija, Kovačić i Hodžić igrali su u mlađim kategorijama austrijskog LASK-a te je od tada trajalo njihovo prijateljstvo i izvan terena.

Uzrok smrti mladog nogometaša, koji je ovo ljeto potpisao za njemački SV Schalding-Heining, bit će poznat nakon obdukcije.

“Kad nam je stigla vijest o iznenadnoj smrti našeg nekadašnjeg igrača Edvina Hodžića, isprva nismo mogli vjerovati. Zapanjeni smo, šok je ogroman”, objavili su u klubu ATSV Stadl-Paura, za koji je ranije igrao Hodžić.

“Hodzi nije bio samo odličan nogometaš, nego i dobar prijatelj. Uvijek je za sve imao otvoreno uho i spremnu šalu. Iskrenu sućut  izjavljujemo njegovoj obitelji, kojoj želimo puno snage u teškom razdoblju koji slijedi. Uvjereni smo da će Edvin u nebeskoj postavi imati mjesto u početnoj postavi.

Hodzi, zauvijek ćemo te zadržati u najboljem sjećanju!

Počivaj u miru dragi prijatelju”, objavilo je klub ATSV Stadl-Paura na svojim stranicama.

Izvor: Al Jazeera i agencije