Oglasi

Marković: I preorati državu ako treba da nađemo napadače

Crnogorski premijer poručio je da je beranska porodica Tomkić meta organiziranih napada zbog nacionalne pripadnosti.
Slučaj Igora Tomkića, Hrvata koji živi u Beranama, posljednjih dana aktuelna je tema u Crnoj GoriIlustracija

Crnogorski premijer Duško Marković obećao je da će se na sve moguće načine pokušati pronaći nalogodavci i izvršitelji novog napada na Igora Tomkića, Hrvata iz Berana.

Tomkiću su u četvrtak nepoznati počinitelji zapalili prodavnicu čiji je vlasnik, a samo nekoliko dana ranije je pretučen.

Marović je poručio u petak da je porodica Tomkić meta organiziranih napada zbog nacionalne pripadnosti, te istaknuo da su to i napadi na Crnu Goru i na njezine vrijednosti, među kojima su multietničnost i multikonfesionalnost.

„Preoraćemo ako treba cijele Berane i cijelu državu da nađemo izvršioce i nalogodavce“, kazao je premijer Marković.

Vlada uplatila 12.000 eura

Crnogorska vlada saopštila je na svom nalogu na Twitteru da je danas popodne na telefonskoj sjednici jednoglasno odlučila da odmah izdvoji i uplati 12.000 eura porodici Tomkića za sanaciju štete nastale paljenjem njegovog objekta. 

Osude i oštre reakcije u Crnoj Gori ne prestaju nakon ponovljenog napada grupe huligana na Tomkića, a državne institucije i građani skupljaju pomoć za obnovu njegove radnje.

Tomkić je crnogorskim medijima ispričao da već duže vijeme doživljava teror grupe huligana koji mu zagorčavaju život, smatrajući da mu nije mjesto u gradu.

Naveo je da maltretiranje traje već skoro godinu i po, počev od provokacija na nacionalnoj osnovi, traženja reketa, provala, krađe, do demoliranja prijetnji i poruka da se iseli.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.