Oglasi

Marković: Crna Gora neće prekinuti odnose s Rusijom

Crnogorski premijer kaže da Crna Gora neće povući ambasadora iz Rusije i da to najviše zavisi od Moskve.
Markovć je rekao da ne postoje rizici po sigurnost Crne Gore, a da neće postojati ni nakon pravosnažne presudeArhiva

Crna Gora neće prekinuti odnose s Rusijom nakon presude u slučaju pokušaja terorizma, izjavio je danas crnogorski premijer Duško Marković, prenosi agencija Beta.

Odgovarajući na pitanja zastupnika Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića, Marković je rekao i da Crna Gora neće povlačiti ambasadora iz Rusije i da to najviše zavisi od Moskve.

Medojević je pitao Markovića i koji su rizici po mir i sigurnost Crne Gore nakon presude čelnicima DF-a u slučaju za pokušaj terorizma.

Premijer je rekao da ne postoje rizici, a da neće postojati ni nakon pravosnažne presude.

'Država mora da obezbijedi sigurnost'

"Da li će neko posegnuti za neracionalnim aktivnostima – to vi znate bolje od mene. Država može i mora da obezbijedi sigurnost svakog pojedinca", istakao je Marković.

Ruski državljanin Eduard Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina, dok je Vladimir Popov osuđen na 12 godina.

Za njih tužilaštvo tvrdi da su agenti ruske obavještajne službe GRU i oni nisu dostupni crnogorskim vlastima.

Označeni su kao organizatori pokušaja terorizma i kriminalnog udruživanja.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.