Marin Čilić osvojio turnir u Moskvi

Vrhunac dosadašnje karijere Čilić je ostvario osvajanjem US Opena (EPA)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednik je ATP turnira u Moskvi nakon što je u finalnom dvoboju pobijedio Španjolca Roberta Bautista Aguta 6:4, 6:4 po setovima.

Čiliću je to četvrti naslov u 2014. godini, te 13. u karijeri. Ove godine slavio je i na US Openu, Delray Beachu i Zagrebu.

Čilić je do pobjede protiv Španjolca stigao nakon 84 minute igre. Bautista Agut je ove godine najviše napredovao. Započeo je sezonu na 64. mjestu, a prije turnira u Moskvi stigao je do 16. pozicije.

Međutim, protiv Čilića u njihovom prvom međusobnom susretu nije mogao. Španjolcu je to bilo četvrto finale u karijeri i drugi poraz. Ove godine je pobijedio u Stuttgartu i s-Hertogenboschu.

Osiguran ‘Masters’

Marin Čilić je dan radnije i teoretski osigurao nastup na ovogodišnjem „Mastersu“, koji će se od 9. do 16. studenoga održati u Londonu, a potvrda je stigla po objavi ždrijeba turnira koji će se sljedećeg tjedna održati u Valenciji.

Po objavi ždrijeba turnira u Valenciji jasno je kako osvajač Australian Opena, Švicarac Stan Wawrinka ne može bili slabije plasiran od sedmoga mjesta, pa je Čilić osigurao „Masters“ jer će biti najbolje rangirani pobjednik nekog Grand Slam turnira koji će zauzimati neko od mjesta između osmog i 20. na ATP ljestvici, ako već i ne bude među osam najboljih na svijetu.

Doduše, Čilić trenutačno i drži osmu poziciju na ljestvici najboljih tenisača svijeta.

Čilić je tako peti igrač koji je osigurao nastup na ovogodišnjem „Mastersu“, nakon Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Rogera Federera i Stana Wawrinke.

Četvrti Hrvat na Mastersu

„Ovo je bila jedna od mojih želja kad sam počeo igrati tenis, ove se godine ostvarila i jako sam sretan zbog toga. To je veliko ostvarenje, jedno od najvećih u mojoj dosadašnjoj karijeri. ATP World Tour Finals je jedno od najzanimljivijih i najkvalitetnijih natjecanja u svijetu uopće, gledano širom svijeta, uz izvanrednu posjećenost u dvorani. Velika mi je čast biti u tom društvu i jedva čekam nastup“, izjavio je Čilić.

Marin Čilić je četvrti Hrvat koji će zaigrati na „Mastersu“, turniru najboljih tenisača svijeta kojim završava sezona, a koji je ustanovljen 1970. godine.

Prije njega to je uspjelo Željku Franuloviću, Goranu Ivaniševiću i Ivanu Ljubičiću, koji je bio posljednji hrvatski predstavnik na tom turniru prije osam godina.

Izvor: Agencije