‘Mare’ otvara 67. Pulski filmski festival

Festival će iduće sedmice objaviti kompletan takmičarski i netakmičarski program 67. izdanja Pulskog filmskog festivala (Arhiva)

Hrvatska premijera hrvatsko-švicarskog filma Mare, rediteljice Andree Štake sa Marijom Škaričić i Goranom Navojcem u glavnim ulogama, otvorit će u Areni 67. Pulski filmski festival, koji će se održati od 18. do 26. jula, saopćeno je iz Pula Film Festivala, prenosi agencija Hina.

Ovogodišnji festival održat će se na tradicionalnim lokacijama u  Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu.

Ocjenjivački sud koji će ove godine odlučiti o najboljim filmovima, odnosno o hrvatskom programu u konkurenciji, čine dobitnica Velike zlatne Arene na prošlogodišnjoj 66. Puli, rediteljica Dana Budisavljević, producent Danijel Pek, glumica Ksenija Marinković, snimatelj Danko Vučinović te urednica i novinarka Lina Kežić.

Bijeg od monotonije

Kako se navodi, festival će otvoriti hrvatska premijera filma Mare.

Priča prati peteročlanu porodica u kojoj majka, iako živi relativno sretnim životom, poželi izaći iz svakodnevne monotonije. 

Festival će iduće sedmice objaviti kompletan takmičarski i netakmičarski program 67. izdanja Pulskog filmskog festivala, dodaju iz Pula Film Festivala.

Izvor: Agencije