Mandžukićev hat-trick za trijumf Atletica

U pobjedi nad Olympiakosom, Mandžukić je postigao tri gola (EPA)

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić svojim je prvim hat-trickom u dresu aktualnog španjolskog prvaka Atletico Madrida gotovo sâm, u utakmici Lige prvaka, pobijedio grčki Olympiakos – na kraju je bilo 4:0.

Mrežu grčkoga kluba načeo je Raul Garcia, a onda je tri pogotka postigao Mandžukić.

Igru je napustio u 69. minuti kad mu je cijeli stadion, uključujuči i trenera Diega Simeonea, priredio prave ovacije.

U istoj skupini Juventus je na gostovanju u Švedskoj, golovima Llorentea i Teveza, pobijedio Malmo 2:0.

Tim pobjedama, Atletico i Juventus zauzimaju prve dvije pozicije u skupini A.

Liverpool neriješeno u Bugarskoj

Nogometaši Liverpoola u skupini B Lige evropskih prvaka nisu imali izbora i morali su pobijediti na gostovanju protiv Ludogoreca, ukoliko žele zadržati šanse za plasman u osminu finala, no završilo je 2:2.

Poveli su domaćini golom Abala, ali je do kraja prvog poluvremena tim s Anfielda preokrenuo golovima Lamberta i Hendersona. Izjednačenje pred kraj susreta donosi Terzijev.

U drugoj utakmici iste skupine, madridski Real minimalnim rezultatom slavio je u Baselu, a jedini pogodak postigao je Cristiano Ronaldo. I prije ove utakmice Real Madrid je osigurao mjesto lidera skupine u kojoj i dalje ima maksimalan učinak.

Arsenal bolji od Borussije

U skupini C Bayer je u Leverkusenu dočekao Monaco. Iako je njemačkom timu bio potreban remi kako bi osigurao prolaz dalje, poraženi su 0:1. Jedini gol na utakmici djelo je Ocamposa.

Utakmicu odigranu u Sankt Petersburgu dobio je Zenit. Golom koji je postigao Danny slavili su protiv Benfice.

Derbi se, ipak, igrao u Londonu gdje je, u okviru skupine D, Arsenal pobijedio oslabljenu Borussiju iz Dortmunda rezultatom 2:0. Golove su postigli Sanogo i Sanchez.

U meču Anderlechta i Galatasaraya, koji vode borbu za mjesto koje vodi u Ligu Europe, slavila je belgijska ekipa. Golove za pobjedu 2:0 postigao je Mbemba.

Poznato 11 učesnika osmine finala

Večerašnjim pobjedama nogometaši Atletico Madrida, Arsenala i Bayera iz Leverkusena izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka, pa je kolo prije kraja natjecanja poznato 11 klubova koji su osigurali “proljeće u elitnom društvu”.

Nastavak natjecanja ranije su osigurali Real Madrid, Barcelona, Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, Bayern, Porto, Šahtar i Chelsea.

Skupina A

Malmo – Juventus 0:2, Atletico Madrid – Olympiakos 4:0; poredak: Atletico 12 bodova, Juventus 9, Olympiakos 6, Malmo 3.

Skupina B

Basel – Real Madrid 0:1, Ludogorec – Liverpool 2:2; poredak: Real 15, Basel 6, Liverpool 4, Ludogorec 4.

Skupina C

Zenit – Benfica 1:0, Bayer Leverkusen – Monaco 0:1; poredak: Bayer 9, Monaco 8, Zenit 7, Benfica 4.

Skupina D

Arsenal – Borussia Dortmund 2:0, Anderlecht – Galatasaray 2:0; poredak: Borussia 12, Arsenal 10, Anderlecht 5, Galatasaray 1.

Izvor: Al Jazeera i agencije