Manchester United doveo golmana Romera

Argentinski golman je ranije radio s Unitedovim trenerom Louisom van Gaalom u AZ Alkmaaru (Getty Images)

Nogometni klub Manchester United objavio je kako je potpisao trogodišnji ugovor s argentinskim golmanom Sergiom Romerom.

Na Old Trafford je stigao kako bi pojačao konkurenciju Davidu de Gei, dok će Victor Valdes biti stavljen na transfer listu nakon što je odbio braniti za rezerve prošle sezone.

Dvadesetosmogodišnji golman je ranije radio s Unitedovim trenerom Louisom van Gaalom u AZ Alkmaaru.

Van Gaal je za Romera rekao kako je “vrlo talentiran” golman i da mu je drago što se priključuje Unitedu.

Romero je nosio dres Argentine 62 puta, a igrao je i finale Svjetskog prvenstva prošle godine protiv Njemačke u Brazilu.

Van Gaal želi još pojačanja

Prethodno je Manchester United doveo još nekoliko pojačanja, a među njima i Nijemca Bastiana Schweinsteigera iz minhenskog Bayerna, Francuza Morgana Schneiderlina iz Southamptona, talijanskog reprezentativnog desnog braniča Mattea Darmiana, koji je prethodno igrao za Torino, te nizozemskog napadača Memphisa Depaya iz PSV Eindhovena.

Ta su pojačanja klub s Old Trafforda stajala približno 75 milijuna funti, a trener Van Gaal kaže kako želi dovesti igrače koji će ekipi donijeti kvalitetu.

“Potreban nam je balans u izboru novih igrača. Smatram da trebamo još da se pojačamo. To ćemo i uraditi, ako budemo u mogućnosti. Kupovat ćemo isključivo igrače koji mogu nam mogu donijeti kvalitetu i unaprijediti naš sistem. Ipak, vjerujem da se i u ovom sastavu možemo nositi sa ritmom Premier lige”, rekao je Van Gaal.

Izvor: Agencije