Mamić priveden nakon pobjede Dinama

Pet golova postignuto na utakmici u Zagrebu (EPA)

Nogometaši Bayerna iz Minhena i Dinama iz Zagreba veoma su blizu plasmana u grupnu fazu Lige evropskih prvaka nakon što su u prvim utakmicama play-offa, kao domaćini, uvjerljivo savladali Zurich, odnosno Malme.

Bavarci su na svojoj Alianz Areni nadigrali švicarskog predstavnika sa 2:0, premda su gosti lako mogli primiti još nekoliko pogodaka. Hrvatski prvak Dinamo bio je ubjedljiv nad Malmeom (4:1), a prvo ime meča je bio dvostruki strijelac Sammir.

Prije, za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice Dinamo – Malme na stadionu Maksimir privedeno je deset osoba, među kojima i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, koji je i tokom četvrtka bio u policiji.

On je priveden zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, a nakon kriminalističkog istraživanja, uslijedit će prekršajna obrada.
 
Izvršni predsjednik Dinama Mamić, kako je objavljeno u njegovom saopćenju na službenim stranicama Dinama, privođenje smatra “skandaloznim i sramotnim”, jer je, kako navodi, “samo protestirao i molio policajca… da pusti navijače, koji su slaveći ušli u teren nakon utakmice, da ih ne privodi jer ovo je noć rezervirana za naše slavlje”.
 
“Dok zemljom hodaju kriminalci, lopovi i prevaranti, dotle policija pravi sebi reklamu na mojim i Dinamovim leđima. Sam sam došao do policijske postaje da obavim obavijesni razgovor”, ističe Mamić u priopćenju.

Rezultati prvih susreta play-offa nogometne Lige prvaka:

Utorak:
Arsenal (Engleska) – Udinese (Italija) 1:0
BATE Borisov (Bjelorusija) – Sturm Graz (Austrija) 1:1
Kobenhavn (Danska) – Plzen (Češka) 1:3
Twente (Holandija) – Benfica (Portugal) 2:2
Lyon (Francuska) – Rubin Kazan (Rusija) 3:1

Srijeda:
Bayern (Njemačka) – Zürich (Švicarska) 2:0
Dinamo Zagreb (Hrvatska) – Malme (Švedska) 4:1
Maccabi Haifa (Izrael) – Genk (Belgija) 2:1
OB (Danska) – Villarreal (Španija) 1:0
Wisla Krakow (Poljska) – APOEL Nicosia (Kipar) 1:0

Izvor: Agencije