Majka Dragičevića za smrt sina optužila banjalučkog inspektora

David Dragičević nestao je 18. marta 2018, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas (Arhiva)

Suzana Radanović, majka mladog Banjalučanina Davida Dragičevića koji je smrtno stradao prošle godine, objavila je optužujući status na društvenoj mreži Facebook gdje je direktno okrivila banjalučkog inspektora Dubravka Kremenovića za ubistvo njenog sina, prenose bh. mediji.

„Inspektor SUP-a Banje Luke, inače u slobodno vrijeme ubija djecu. Koliko još zločina ima na savjesti? Lično odgovoran za ubistvo moga Davida!!! Gorio u paklu ti i tvoje pokoljenje“, napisala je Radanović.

Još nema reakcije iz SUP-a.

Mediji iz BiH podsjećaju kako istraga smrti Dragičevića nije završena ni nakon godinu i tri mjeseca nije završena.

Na zahtjev roditelja, njegovo tijelo je u martu ove godine prevezeno u Austriju gdje je sahranjen po drugi put.

Davor Dragičević je više puta za smrt svog sina direktno okrivio vrh Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republike Srpske te naveo kako je zataškavanje bilo u sprezi sa političarima, tačnije sa ministrom MUP-a RS Draganom Lukačem i liderom SNSD-a i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Politička stranka

Otac nastradalog mladića Davor Dragičević je prije mjesec dana najavio osnivanje političke stranke.

„Osnovat ćemo političku partiju i ona se neće zvati ‘Pravda za Davida’. Ona je čista. Igrat ćemo na vaš način, mada ja nisam takav igrač. To je ono što vam smeta i što vas boli. Mojih deset minuta govora pred narodom vrijedi više nego vaših deset godina pričanja.“

U aprilu je Dragičević stariji, za kojim je bh. entitet Republika Srpska raspisao potjernicu, predao zahtjev za azil u Austriji.

On je u intervjuu za austrijski medij Balkan Stories izjavio da u Bosni i Hercegovini strahuje za život, te da se više ne može boriti za pravdu za svog stradalog sina, pa da to želi nastaviti u Austriji.

Sahrana u Austriji

David Dragičević nestao je 18. marta 2018, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Na zahtjev porodice Davidovi posmrtni ostaci 12. marta ove godine ekshumirani su i preneseni u Austriju, gdje su tri dana kasnije ponovo sahranjeni.

Okupljanja u centru Banje Luke, na kojima je tražena istina o stradanju mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a za Davorom je raspisana potjernica. 

Građani Banje Luke nakon toga su nastavili svake večeri paliti svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve.

Izvor: Al Jazeera i agencije