Maja Gojković poziva na konsultacije

Gojkovićeva želi konsultacije o tome kako da se uredi procedura podnošenja amandmana, (Tanjug)

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najavila je da će uputiti poziv šefovima svih poslaničkih grupa da u utorak, 16. aprila, održe konsultacije o daljem radu parlamenta i istakla da veruje da će se tom pozivu svi odazvati jer se zalažu za dijalog.

Navela je da želi da sa šefovima poslaničkih grupa razgovara o tome kako bolje da zastupaju građane Srbije, kako da se poboljšaju procedure koje je aktuelni saziv nasledio od prethodnog, kako da se uredi procedura podnošenja amandmana, kao i o dopunama dnevnog reda.

Predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) odgovorili su da će u subotu, 13. aprila na protestu ispred parlamenta biti pročitani zahtevi ujedinjene opozicije i predstavljen plan kako će dalje postupati u skladu sa njima, a istovremeno će i odgovoriti na poziv predsednice Skupštine.

Komentarišći odluku poslanika vladajuće većine da stalnim boravkom u parlamentu brane tu instituciju, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je rekao da niko nije najavio bilo kakav upad u tu instituciju, a kada je reč o štrajku glađu kaže da opozicija to nije ni planirala i da je to još jedan pokušaj da se skrene pažnja sa suštine.

Lutovac: Naprednjaci upali u općine Šabac i Paraćin

Lutovac je, u ime potpisnika dokumenta koji SzS naziva sporazum sa narodom i organizatora protesta, pozvao sve građane koji su učestvovali u protestima da im se pridruže da na mirnom protestu iskažu nezadovoljsto sadašnjom situacijom i podrže zahteve da se Srbija menja na bolje.

“Ti protesti će biti mirni i nenasilni”, rekao je Lutovac i pozvao učesnike da ne nasedaju na eventualne provokacije.

Kako je rekao, na skupu će govoriti javne ličnosti i lideri opozicije, ali nije želeo da precizira o kojim ličnostima je reč.

Lutovac je rekao da su danas u skupštine opštine Paraćin i Šabac “upali odbornici SNS, ali i neki drugi građani”, sa transparentima i zhatevima za pristojunu Srbiju, ali, kaže Lutovac, na nepristojan način.

Izvor: Agencije