Oglasi

Mađarska pretrpjela jedan od najsnažnijih hakerskih napada

Ruski, kineski i vijetnamski hakeri pokušali su izvesti DDoS napad na mađarske finansijske institucije, ali i zasuti mreže Magyar Telekoma.
Ovaj napad je bio 10 puta snažniji od uobičajenih DDoS napadaReuters

Mađarske finansijske institucije i telekomunikacijska infrastruktura u četvrtak su pretrpjele snažan kibernetički napad s računalnih servera lociranih u Rusiji, Kini i Vijetnamu, objavila je telekomunikacijska kompanija Magyar Telekom.

Institucije i infrastruktura su doživjeli takozvani DDoS napad u kojem hakeri preplavljuju mrežu neuobičajeno velikim internetskim prometom kako bi je paralizirali.

Ovaj napad je bio 10 puta snažniji od uobičajenih DDoS napada, saopštio je Magyar Telekom, piše Hina pozivajući se na Reuters.

Jedan od najvećih hakerskih napada

"To znači da je ovo po svojoj veličini i kompleksnosti bio jedan od najvećih hakerskih napada ikad u Mađarskoji", dodala je telekomunikacijska kompanija.

"Ruski, kineski i vijetnamski hakeri pokušali su izvesti DDoS napad na mađarske finansijske institucije, ali i zasuti mreže Magyar Telekoma".

Napad se dogodio u nekoliko valova, poremetio je usluge dijela finansijskih institucija i prekinuo dio usluga Magyar Telekoma u dijelovima Budimpešte.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.