Oglasi

Maas: Moramo ustati sa kauča i otvoriti usta

Našoj generaciji su sloboda, vladavina prava i demokratija dati na poklon... Mi nismo morali da se za to borimo...
Našoj generaciji su sloboda, vladavina prava i demokratija dati na poklon, istakao MaasEPA

Ministar vanjskih poslova Njemačke Heiko Maas izjavio je da su njegovi sunarodnici previše lijeni kada je u pitanju suprotstavljanje rasizmu i borba za demokratiju, prenosi AP.

"Moramo ustati sa kauča i otvoriti usta... Našoj generaciji su sloboda, vladavina prava i demokratija dati na poklon. Mi nismo morali da se za to borimo; uzimamo ih previše zdravo za gotovo", kazao je Maas za današnji Bild am Sonntag.

Kontraprotest ljevice

Navodi se da su Maasovi komentari uslijedili nakon demonstracija oko 4.500 pristalica ultradesnice u subotu u Chemnitzu, gdje su se okupili kako bi protestirali protiv migranata sedam dana nakon što su dvojica migranata navodno ubila Nijemca u tom gradu.

Gotovo 4.000 demonstranata naklonjenih ljevici učestvovalo je u kontraprotestu i marširalo gradom, a oko 1.800 policajaca razdvajalo je suprotstavljene strane.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.