Lulićevo izvinjenje: Nisam namjerno povrijedio Salaha

Mnogi su se bojali da je došlo do prijeloma noge kada je Salah ušao u duel s Lulićem, ali se to nije desilo (EPA)

Bosanskohercegovački reprezentativac i nogometaš rimskog Lazija Senad Lulić izvinio se napadaču Rome Mohamedu Salahu zbog brutalnog starta, poslije kojeg će Egipćanin morati odsustvovati s terena najmanje mjesec dana.

“Fudbal je igra u kojoj se pobjeđuje i gubi, nekad činimo sve da bismo izašli kao pobjednici. Međutim, pravi sportisti nikada ne idu da povrijede protivnika, pa tako ni ja nisam imao namjeru to uraditi Salahu. Izvinjavam se, želim mu brz oporavak”, napisao je Lulić na Facebook profilu.

Poruku s izvinjenjem Salahu je, osim na bosanskom, napisao i na engleskom, arapskom i italijanskom jeziku.

Lulić je u drugom poluvremenu rimskog derbija odigranog u nedjelju neoprezno stao Salahu na zglob i došlo je do povrede ligamenata.

Mnogi su se bojali da je došlo do prijeloma noge kada je Salah ušao u duel s Lulićem, ali se to nije desilo.

Četiri do šest sedmica

Došlo je samo do oštećenja ligamenata na skočnom zglobu desne noge, pa povreda Salaha nije teška kako se sumnjalo poslije starta Lulića.

Prema zvaničnim informacijama, napadač Rome će biti odsutan četiri do šest sedmica.

Do sada je Salah postigao šest golova u svim takmičenjima, igra odličnu sezonu od kada je stigao u rimski klub, u kojem igraju bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Lulić se u ponedjeljak priključio saigračima iz reprezentacije Bosne i Hercegovine pred mečeve baraža protiv Republike Irske (13. i 16. novembra) za Evropsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Francuskoj.

Izvor: Agencije