Lulić optužen za rasističko vrijeđanje Rudigera

Senad Lulić je zamoljen da se izvini zbog komentara, ali je to odbio (EPA)

Nogometaš Lazija i reprezentacije Bosne i Hercegovine Senad Lulić mogao bi biti suspendiran i dobiti visoku novčanu kaznu zbog neprimjerenog komentara prema igraču Rome Antoniju Rudigeru, koji su italijanski mediji ocijenili kao rasistički.

Lulić je u nedjelju govorio za Mediaset Premium TV nakon pobjede Rome u gradskom derbiju 2:0.

“Rudiger nas je provocirao prije utakmice. Prije dvije godine prodavao je čarape i kaiše u Stuttgartu, a sada je kao fenomen”, kazao je Lulić.

Kada je od njega zatraženo da razmisli o svom komentaru i izvini se, odgovorio je: “Rekao sam šta mislim”, prenosi Football Italia.

U drugom intervjuu Lulić je zamoljen da se izvini zbog komentara, ali je ponovo odbio.

Izvinjenje iz Lazija

“Bijelci također prodaju čarape”, kazao je prvotimac Lazija.

Nakon svega, Lazio se izvinio u ime svog igrača.

“Klub žali zbog takve izjave. Izvinjavam se u ime kluba i u ime Senada Lulića. Njegova izjava je stigla ‘vruća’ nakon velikog derbija. Igrači su nakon utakmice u svlačionici bili utučeni i svi su htjeli nekako reagirati. Lulić je pretjerao, ali bila je to reakcija na raniju izjavu Rudigera. Želio bih da cijela priča prestane sada s našim i izvinjenjem Lulića. Zdrav razum trebao bi nas sve spriječiti da ljutnju u određenom trenutku idemo napuhavati van proporcija. Važno je prepoznati kada niste u pravu i da radite na tome da se neke stvari više ne ponove. Klub želi da sve ostane u duhu sporta i u duhu nogometa, onako kako to Lazio uvijek želi”, rekao je glasnogovornik Lazija Arturo Diaconale, prenose agencije.

Izvor: Agencije