Lukašenko poziva na osnivanje antiterorističkog fronta

Aleksandar Lukašenko
Lukašenko kaže da je terorizam postao jedna od glavnih prijetnji globalnoj sigurnosti koja nema ni državu ni moralne granice (EPA)

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko predložio je da glavne svjetske organizacije, uključujući Ujedinjene narode, Europsku organizaciju za sigurnost i suradnju i Europsku uniju, uspostave protuteroristički front.

“Vrijeme je da se države svijeta ujedine u nastojanjima da se sustavno bore protiv terorista i njihovih suučesnika i pokrenu široki međunarodni dijalog”, rekao je Lukašenko, prenosi Tanjug od agencije TASS.

UN bi trebao imati vodeću ulogu u tim naporima, naglasio je Lukašenko, podsjećajući da je Bjelorusija potpisnik svih glavnih sporazuma pod okriljem svjetske organizacije.

Lukašenko: Snažno se suočiti s prijetnjom

“Uvjeren sam da stvaranje ujedinjenog protuterorističkog fronta u kojem bi bili UN, OESS, EU, Organizacija dogovora o kolektivnoj sigurnosti, Zajednica neovisnih država, Šangajska organizacija za suradnju i druge međunarodne organizacije, jest jedini pravi način da se snažno i učinkovito suočimo s ovom prijetnjom”, rekao je Lukašenko.

Prema njegovim riječima, terorizam je postao jednom od glavnih prijetnji globalnoj sigurnosti koja nema ni državu ni moralne granice, a teroristi se u svojim akcijama koriste i modernom tehnologijom.

Izvor: Agencije