Oglasi

LSV optužuje: Sputnik pokušava zaplašiti Čanka

LSV ocjenjuje da fotografija, na kojoj se pored Čanka nalazi član njegove najuže porodice, nije slučajna.
Nenad Čanak iz Lige socijaldemokrata Vojvodine je predlagač amandmanaArhiva

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopćila je da ruska medijska kuća Sputnik, prijetnjama porodici, pokušava da zaplaši lidera LSV-a Nenada Čanka.

"Nepunih pet sati nakon gostovanja na televiziji Pink, na kojoj je ukazao da ubistvo Olivera Ivanovića i destabilizacija regiona odgovara interesima vladajućeg režima u Ruskoj Federaciji, ruska medijska kuća Sputnik objavila je komentar ilustrovan fotografijom na kojoj je pored njega i član njegove porodice", piše u saopćenju.

Ruska propagandna mašinerija

LSV ocjenjuje da ta fotografija, na kojoj se pored Čanka nalazi član njegove najuže porodice, nije bila slučajna.

"Ruska propagandna mašinerija na taj način pokušava zaplaši i Čanka i LSV i svakoga drugog ko bi se usudio da upozori na činjenice koje je Čanak danas predočio, počev od interesa za destabilizacijom regiona i dobijanjem diplomatskog statusa za ruski centar u Nišu, do podrške ekstremistima i načina na koji su došli do Naftne industrije Srbije", piše u saopćenju.

U LSV dodaju da ih "neće ućutkivati Putinovi propagandisti".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.