LP: PSG se jedva spasio protiv Ludogoretsa

Ludogorets je u Parizu imao prednost sve do sudijske nadoknade (AP)

Nakon raspleta u šestom kolu nogometne Lige prvaka, poznato je tko ide u nastavak natjecanja, a tko će u Ligu Europe iz skupina A, B, C, i D.

Arsenal je pobjedom na gostovanju u Baselu (4:1) osigurao prvo mjesto, a zajedno s njim će u nastavak Lige prvaka i Paris St Germain koji je odigrao neriješeno (2:2) protiv Ludogoretsa na svom terenu. Bugarima za utjehu ostaje Liga Europe.

Napoli je u izravnom dvoboju za prvo mjesto bio bolji od Benfice, te je na gostujućem terenu slavio 2:1. Besiktas je, unatoč teškom porazu na gostovanju kod Dinama u Kijevu, a bilo je 6:0 za ukrajinsku ekipu, osigurao nastavak natjecanja u Ligi Europe.

Pobjeda Bayerna

Iz skupine C već je od ranije bilo poznato da Barcelona ide dalje s prve pozicije. Za ovjeru takvog rezultata slavili su i protiv Borussije iz Moenchengladbacha. Na kraju je bilo 4:0. Drugo mjesto pripalo je Manchester Cityju kojem je protiv Celtica bilo dovoljno neodlučnih 1:1. Borussia ide u Ligu Europe.

Bayern je na svom terenu savladao Atletico Madrid minimalnim rezultatom i pripala mu je druga pozicija. Oba klupa idu u Ligu prvaka, dok će natjecanje u Ligi Europe nastaviti Rostov koji je na gostovanju kod PSV-a odigrao bez golova.

U Ligi prvaka će još nekoliko klubova koji igraju u srijedu, a to su Leicester City i Monaco, kao pobjednici skupina, te Arsenal, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Juventus, i Real Madrid.

U konkurenciji za preostala mjesta nalaze se Kopenhagen, Lyon, Porto i Sevilla.

Izvor: Al Jazeera i agencije