LP: Pobjede Cityja i Atletica

Sergio Aguero postigao je dva gola u pobjedi Manchester Cityja (EPA)

U večerašnjoj utakmici osmine finala Lige prvaka Manchester City kao domaćin je savladao Monaco 5:3, dok je Atletico Madrid u Leverkusenu nadigrao domaći Bayer 4:2.

Manchester City poveo je u 26. minuti golom Raheema Sterlinga, a Radamel Falcao izjednačio je u 32. minuti.

Potpuni preokret desio se golom Kyliana Mbappéa u 40. minuti da bi Sergio Aguero nakon loše reakcije golmana Monaca Danijela Subašića izjednačio u 58. minuti.

Falcao, koji je u 50. minuti promašio penal, iskupio se u 61. minuti i ponovo doveo Monaco u vodstvo.

Aguero je u 71. minuti izjednačio, postigavši svoj drugi gol na utakmici, da bi John Stones u 77. minuti pogodio za 4:3. Leroy Sané u 83. minuti postavlja konačnih 5:3.

Autogol Savića

U drugom susretu koji se igrao večeras Atletico je poveo golom Saula Ñigueza u 17. minuti da bi Antoine Griezmann povećao vodstvo u 25. minuti.

Leverkusen je uspio smanjiti vodstvo Atletica golom Karima Bellarabija u 48. minuti da bi Kévin Gameiro iz penala u 59. minuti pogodio za 3:1.

Autogolom Stefana Savića Leverkusen se opet uspio vratiti u utakmicu, ali je Fernando Torres u 86. minuti postavio konačnih 4:2.

Sutra je u terminu od 20:45 Porto domaćin Juventusu, dok će Sevilla ugostiti Leicester.

Nogometaši njemačkog Bayerna i španskog Real Madrida prošle sedmice došli su nadomak plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka s obzirom na to da su kao domaćini upisali uvjerljive pobjede protiv engleskog Arsenala i italijanskog Napolija.

Bavarci su u Muenchenu pobijedili “Topnike” 5:1, dok je Real u Madridu savladao Napoli 3:1.

Prije toga, u utorak, u Parizu je domaći PSG uvjerljivo savladao špansku Barcelonu 4:0, dok je u Lisabonu Benfica bila bolja od Borussije Dortmund 1:0.

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se 7. i 8, odnosno 14. i 15. marta.

Izvor: Al Jazeera