LP: Dinamo ostao bez europskog proljeća

U meču petog kola elitnog europskog takmičenja, jedini gol na zagrebačkom stadionu postigao je Lacazette u 72. minuti na asistenciju Rafaela (Reuters)

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu uspjeli osigurati europskog proljeće jer su večeras, na svome Maksimiru, pretrpjeli poraz od francuskog Lyona (0:1) i tako ostali bez šansi za plasman u Ligu Europe kao trećeplasirani tim grupe H Lige europskih prvaka.

U meču petog kola elitnog europskog takmičenja, jedini gol na zagrebačkom stadionu postigao je Lacazette u 72. minuti na asistenciju Rafaela.

Tuča navijača, ima povrijeđenih

Tri osobe su povrijeđene u tuči navijača Seville i Juventusa uoči utakmice nogometne Lige prvaka koja se u utorak igra na stadionu Sanchez-Pizjuan, saopćila je hitna pomoć u tom gradu na jugu Španije.

Do nereda je došlo u centru Seville oko 23 sata, kada je nekoliko desetaka osoba sudjelovalo u okršaju, prilikom čega je oštećen kafić gdje su se nalazili sudionici.

Navijač iz Italije (25) teško je povrijeđen hladnim oružjem te je odvezen u bolnicu, dok je jedan Sevillin navijač primljen u ambulantu s povredama glave. Povrijeđen je i jedan belgijski državljanin, kome je pomoć pružena na mjestu događaja.

Dinamo tako u pet mečeva grupne faze Lige prvaka nije uspio osvojiti bod – upisao je pet poraza bez postignutog gola (gol-razlika 0:13).

Plasman u osminu finala Lige prvaka večeras su potvrdili Monaco (Francuska), Borussia Dortmund (Njemačka), Real Madrid (Španija), Leicester (Engleska) i Juventus (Italija).

Grupa E

Rezultati petog kola: Monaco – Tottenham 2:1, CSKA Moskva – Bayer Leverkusen 1:1.

Poredak: Monaco 11, Bayer 7, Tottenham 4, CSKA Moskva 3.

Grupa F

Rezultati petog kola: Borussia Dortmund – Legia 8:4, Sporting – Real Madrid 1:2.

Poredak: Borussia 13, Real Madrid 11, Sporting 3, Legia 1.

Grupa G

Rezultati petog kola: Leicester – Club Brugge 2:1, Kopenhagen – Porto 0:0.

Poredak: Leicester 13, Porto 8, Kopenhagen 6, Club Brugge 0.

Grupa H

Rezultati petog kola: Sevilla – Juventus 1:3, Dinamo Zagreb – Lyon 0:1.

Poredak: Juventus 11, Sevilla 10, Lyon 7, Dinamo 0.

Sutra se sastaju: Arsenal – PSG, Ludogorets – Basel (grupa A), Napoli – Dinamo Kijev, Besiktas – Benfica (grupa B), Borussia Moenchengladbach – Manchester City, Celtic – Barcelona (grupa C), Atletico Madrid – PSV, FK Rostov – Bayern (grupa D).

Izvor: Al Jazeera i agencije