LP: Bayern i Real nadomak četvrtfinalu

Dvostruki strijelac za Bayern protiv "Topnika" bio Thiago Alcantara (AP)

Nogometaši njemačkog Bayerna i španskog Real Madrida večeras su došli nadomak plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka s obzirom na to da su kao domaćini upisali uvjerljive pobjede protiv engleskog Arsenala i italijanskog Napolija.

Bavarci su u Munchenu deklasirali “Topnike” 5:1, a potop gostiju desio se u drugom poluvremenu. Bayern je poveo u 11. minuti vrhunskim pogotkom Arjena Robbena da bi Alexis Sanchez izjednačio u 30. minuti. Arsenalov igrač loše je izveo penal, golman domaćih Manuel Neuer dobro je reagirao, ali je odbijenu loptu Sanchez ipak pospremio u mrežu.

No, u drugom dijelu domaćin je postigao četiri pogotka, tri u razmaku od 10 minuta. Robert Lewandowski savladao je golmana Arsenala Davida Ospinu u 53. minuti, a zatim je to u dva navrata uradio Thiago Alcantara u 56. i 63. minuti.

Tačku na uvjerljivo slavlje stavio je Thomas Muller pogotkom u 88. minuti, čime je Bayern praktično osigurao plasman među osam najboljih timova Evrope

Preokret u Madridu

U Madridu su gosti iz Italije poveli u osmoj minuti, a strijelac je bio Lorenzo Insigne na asistenciju Mareka Hamšika.

Jedanaest minuta kasnije izjednačio je Karim Benzema, što je bio konačan rezultat prvog dijela.

Slično kao u Munchenu, drugo poluvrijeme i u španskoj prijestonici bilo je u znaku domaćeg tima.

Četiri minute nakon početka ovog dijela igre rezultat je glasio 2:1, a “krivac” za to bio je Toni Kroos da bi pet minuta kasnije (54) Casemiro savladao gostujućeg golmana za konačnih 3:1.

Izvor: Al Jazeera i agencije