Lovćen prva evropska prepreka Željezničaru

Prve utakmice prvog pretkola na programu su već 3. jula, a uzvrati sedam dana kasnije (Getty Images)

Nogometaši Sarajeva u drugom pretkolu Europske lige igrat će protiv predstavnika Norveške ili Walesa, određeno je danas žrijebom u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu.

Protivnik pobjedniku Kupa BiH bit će bolja ekipa iz susreta u kojim se sastaju norveški Haugesund i AUK Broughton iz Walesa.

Prvi susret igrat će se 17. srpnja na Koševu, a uzvrat sedam dana kasnije u Norveškoj ili Walesu.

Prve utakmice već za osam dana

Nogometaši bh. viceprvaka Širokog Brijega igrat će u prvom pretkolu protiv ekipe Qabala iz Azerbajdžana, a prvi susret Širokobriježani će igrati u gostima.

U istoj fazi natjecanja ekipa Željezničara će za protivnika imati predstavnika Crne Gore, ekipu Lovćena. Četvrtoplasirana ekipa iz Premijer lige BiH u prvom susretu gostuje na Cetinju.

Prve utakmice prvog pretkola na programu su već 3. srpnja, a uzvrati sedam dana kasnije.

Čukarički putuje u Andoru

Nogometaši Jagodine u drugom kolu kvalifikacija za Europsku ligu igrat će protiv rumunjskog Cluja, a protivnik novosadske Vojvodine bit će slovački Trenčin, odlučeno je ždrijebom. Ekipa Jagodine bit će gost u prvom meču, baš kao i Vojvodina.

Beogradski klub Čukarički će, ako prođe Sant Juliju iz Andore u prvoj rundi kvalifikacija, u drugom kolu igrati protiv austrijskoga Groediga.

Split u Armeniji

Splitski Hajduk će u drugom pretkolu Europske lige na Poljudu igrati protiv luksemburškog AS Jeunesse Eschea ili Dundalka FC iz Irske, dok će Rijeka na Kantridi dočekati boljeg iz ogleda prvog pretkola između Sliema Wandererrsa iz Malte i mađarskog Ferencvarosa.

RNK Split će, ako pobijedi u prvom pretkolu armensku Miku, u drugom pretkolu igrati protiv izraelskog Hapoel Beer Sheva i to prvu utakmicu također na svom terenu.

Izvor: Agencije