Oglasi

Losanđeleska opera istražit će navode o Placidu Domingu

Više žena optužilo je slavnog operskog pjevača za pokušaje da ih natjera na seksualne odnose.
Domingo je navode nazvao 'duboko uznemirujućim i netačno predstavljenim'EPA

Losanđeleska opera, čiji je generalni direktor Placido Domingo, saopćila je sinoć da će angažirati advokata da istraži navode protiv slavnog pjevača da je seksualno zlostavljao devet žena.

"Vjerujemo da se prema našim zaposlenima i umjetnicima treba odnositi s poštovanjem kako bi se osjetili sigurno u radnom okruženju", navela je Opera, prenosi Beta.

Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natjera na seksualne odnose nudeći im uloge. 

Tvrde da su se osjećale neprijatno 

Također, neke žene navele su da su se zbog Domingovih neprimjerenih komentara osjećale neprijatno, a deseci ljudi iz svijeta opere rekli su da su bili svjedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pjevača prema mlađim ženama. 

Domingo je te navode nazvao "duboko uznemirujućim i netačno predstavljenim". 

"Vjerujem da su svi moji razgovori i odnosi bili dobrodošli i obostrano prihvaćeni", naveo je on. 

Sedam od devet žena koje su iznijele optužbe rekle su da osjećaju da je odbijanje Domingovih ponuda negativno utjecalo na njihovu karijeru i da nikad nisu dobile uloge koje im je obećavao.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.