Oglasi

Liverpool se dogovorio sa bivšim vlasnicima

Hicks i Gillett tužili tri direktora, kao i RBS, za navodnu zavjeru kojom se dogovarala prodaja kluba za manju sumu.
Problemi su nastali 2010. godine kada su trenutni vlasnici iz grupe Fenway Sports Group (FSG) preuzeli LiverpoolEPA

Uprava engleskog nogometnog kluba Liverpool u petak navečer je objavila kako je došla do vansudske nagodbe sa bivšim vlasnicima Tomom Hicksom i Georgeom Gillettom oko predaje kluba u 2010. godini.

Američki dvojac je pokrenuo sudsku akciju protiv direktora „Redsa“ Martina Broughtona, Christiana Purslowa i Iana Ayrea, koji su nadgledali kada su trenutni vlasnici iz grupe Fenway Sports Group (FSG) preuzeli Liverpool.

Međutim, sve strane su došle do povjerljivog dogovora, što znači da Hicks i Gillett povlače njihove optužbe protiv navedenih direktora.

„Sve tvrdnje i optužbe protiv gospode Broughtona, Purslowa i Ayrea povučene su od strane gospode Hicksa i Gilletta i sve zakonske procedure između navedenih strana su okončane“, navodi se u saopćenju engleskog kluba.

„Obje strane neće iznositi više detalja medijima.“

Hicks i Gillett bili su pod pritiskom Kraljevske banke Škotske (Royal Bank of Scotland, RBS), koja ih je kreditirala, kako bi se ubrzala prodaja kluba 2010. godine, pa je stoga doveden Broughton da nadgleda proces.

Traumatično poglavlje

No, Amerikanci su pokušali otpustiti Purslowa i Ayrea nakon što su preglasani u planovima da prodaju Liverpool FSG-u. Prošle godine, Hicks i Gillett tužili su navedenu trojicu direktora, kao i RBS, za navodnu zavjeru kojom se dogovarala prodaja kluba za manju sumu.

Saopćenje od petka navečer okončalo je navedeni proces, da bi potom RBS objavio kako je, također, došao do dogovora sa Amerikancima, koji više nemaju nikakvih pravnih procesa i zahtjeva u Velikoj Britaniji.

Purslow, koji je sa mjesta upravnog direktora odstupio ubrzo nakon što je FSG preuzeo klub, izrazio je olakšanje da je ovaj spor okončan na zadovoljstvo svih strana.

„Sretan sam što možemo okončati  ovo traumatično poglavlje historije Liverpoola. Bio sam doveden da popravim finansijsku krizu u klubu tako što sam predvodio potragu za novim vlasnicima i to sam tačno tako uradio“, izjavio je.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.