Liverpool i Barcelona u četvrfinalu Lige prvaka

Bayern i Liverpool igrali su prvi put u službenim utakmicama pod okriljem UEFA-e (EPA)

Barcelona i Liverpool posljednji su putnici za četvrfinale ovogodišnje nogometne Lige prvaka.

Nogometaši Barcelone su na svom terenu pobijedili Lyon 5:1, dok je Liverpool na gostovanju u Muenchenu pobijedio Bayern rezultatom 3:1.

Dva gola za Liverpool dao je Sane, a priključio mu se i Van Dijk, dok je jedini gol za Bayern postigao Matip poslavši loptu u svoju mrežu.

U drugom dvoboju Barcelona je potvrdila ulogu velikog favorita protiv Lyona, ali su otpor protivnika slomili tek u posljednjih 15 minuta.

Messi je postigao dva gola, dok su se Coutinho, Pique i Dembele po jednom upisali u listu strijelaca. Gol za Lyon djelo je Tousarta.

U prvim duelima, odigranim u Lyonu i Liverpoolu, igralo se bez golova.

Uspjeh Ajaxa

Prošlog tjedna Ajax je izbacio Real Madrid, nakon što je napravio senzaciju i na Santiago Bernabeu ostvario pobjedu 4:1 (prvi susret 1:2) kojom se plasirao među osam najboljih.

U drugom dvoboju Tottenham je izbacio Borussiju Dortmund.

Engleski tim u Njemačku je doputovao s prednošću od 3:0, a za potvrdu dominacije pobrinuo se Harry Kane, koji je pogodio za novu pobjedu Spursa.

Podvig Uniteda

Osim njih, prolaz su prije sedam dana ostvarili i Manchester United te Porto.

Porto je na svom terenu poslije produžetaka svladao Romu sa 3:1 te nadoknadio poraz od 1:2 iz prvog susreta.

Manchester United je u Pariz doputovao s dva gola manjka iz prvog susreta (0:2), no izbacili su Paris St. Germaine golom postignutim u sudačkoj nadoknadi vremena za konačnih 3:1.

U utakmicama odigranim u utorak navečer Juventus je izbacio madridski Atletico, pobijedivši 3:0 (prva utakmica 0:2), a Manchester City je deklasirao Schalke 7:0 (prva utakmica 3:2).

Izvor: Al Jazeera i agencije