Lino Červar na Svjetsko prvenstvo vodi 18 rukometaša

Umjesto predviđenih 16 rukometaša Červar će u Muenchen voditi njih 18 (Pixsell)

Selektor hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar u utorak je objavio konačan spisak igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo, koje počinje 10. januara u Njemačkoj i Danskoj.

Umjesto predviđenih 16 rukometaša u Muenchen će voditi njih 18, a u utorak je objavio da među njima neće biti kružni napadač Leon Šušnja.

“Šušnja se ozlijedio prije nekoliko dana i nije zasad sposoban za nastup na SP-u. Svih 28 igrača s prvotnog popisa još konkuriraju za sastav, na njima je da treniraju u klubovima i čekaju eventualni popis ukoliko dođe do ozljeda. Ozračje u reprezentaciji je dobro, priključili su nam se ‘bundesligaši’, postoji volja i želja, ali nas čeka jako teška zadaća. Na ovom prvenstvu ima bar deset reprezentacija koje mogu osvojiti medalje, a samo prvih sedam reprezentacija će izboriti šansu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju [2020]”, rekao je Červar.

Prva utakmica protiv Islanda

Hrvatska će u grupi B igrati s reprezentacijama Španije, Islanda, Makedonije, Bahreina i Japana, a samo tri prvoplasirane reprezentacije idu u drugi krug.

“Španjolska je europski prvak, a Island je vrlo jaka momčad i neće nam biti lako, jer s njima igramo prvu utakmicu. Japan i Bahrein su reprezentacije koje mogu iznenaditi. Makedonija je motivirana i imat će jaku podršku navijača, nadam se, poput nas u Muenchenu. Naša grupa se križa sa ‘skupinom smrti’, u kojoj su aktualni svjetski prvaci Francuzi i domaćin Njemačka, pa je put prema završnici jako težak. Dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo napraviti rezultat”, rekao je Červar.

Prvi susret Hrvatska igra 11. januara u 18 sati protiv Islanda, slijedi susreti s Japanom (13. januara), Makedonijom (14. januara), Bahreinom (16. januara) i Španijom (17. januara).

Tri najbolje selekcije idu u Koeln

Iz grupe u Muenchenu tri najbolje reprezentacije idu u drugu fazu u Koeln, gdje tvore novu grupu s tri najbolje ekipe grupe A, u kojoj su svjetski prvak Francuska, domaćin Njemačka, Rusija, Srbija, Brazil i Južna Koreja.

Bodovi se prenose, a ako Hrvatska u Koelnu bude među dvije najbolje selekcije, ući će u polufinale, koje će 25. januara biti igrano u Hamburgu.

Spisak igrača Hrvatske za SP: Golmani: Marin Šego (Pick Szeged), Ivan Stevanović (Schaffhausen); Desna krila: Zlatko Horvat (PPD), Ivan Vida (Nexe); Lijeva krila: Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić (PPD); Kružni napadači: Željko Musa (Magdeburg), Krešimir Kozina (Goeppingen), Marin Šipić (Nexe); Lijevi vanjski: Domagoj Duvnjak (Kiel), Halil Jaganjac (Nexe), Damir Bičanić (PPD), Ivan Slišković (Goeppingen), Alen Blažević (Pick Szeged); Srednji vanjski: Luka Cindrić (Kielce), Igor Karačić (Vardar), Desni vanjski: Luka Stepančić (PSG), Jakov Vranković (Tatabanya).

Izvor: Agencije