Likvidiran šef narko-klana u Novom Sadu

Nenad Opačić bio je uhapšen u policijskoj akciji "Sablja" 2003. godine (Tanjug)

U novosadskom Novom Naselju sinoć su ubijeni Nenad Opačić, koga su nazivali šefom Veterničkog narko-klana i njegova supruga, javlja Srna.

Ubistvo se desilo pola sata poslije ponoći u novosadskoj Ulici braće Dronjak, kada je za sada nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja u Opačića i njegovu suprugu.

Lokalni mediji javljaju da je Opačić preminuo na licu mjesta, a njegova supruga, koja je prevezena vozilom hitne pomoći, podlegla je povredama nešto kasnije.

Preprodaja narkotika, otmice, iznude

Prema prvim nezvaničnim informacijama, ubica je došao na biciklu i sa fantomkom na glavi pucao na bračni par Opačić kada su izlazili iz zgrade.

Naoružana policija blokirala je cijeli Novi Sad u potrazi za ubicom.

Nenad Opačić uhapšen je u policijskoj akciji “Sablja” 2003. godine.

Presudom je potvrđeno da se kao šef Veterničkog klana bavio preprodajom narkotika, kao i da je sarađivao sa Zemunskim klanom u nekoliko slučajeva otmica i iznude.

Načelnik policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković izjavio je u subotu novinarima da u interesu istrage detalje ovog događaja trenutno ne može iznijeti u javnost.

“Ubistvo je počinjeno od strane za sada neidentifikovanog lica ili više njih, a svi potencijali policijske uprave Novi Sad angažovani su na pronalaženju počinilaca”, rekao je Radaković.

Nenad Opačić poznat je javnosti od kada je osuđen na dugogodišnju zatvosrsku kaznu kao jedan od vodećih ljudi organizacije Firma, koja je povezivana sa trgovinom velike količine droge.

Nenad Opačić je bio na odsluženju zatvorske kazne, a kako je Tanjugu rečeno u Policijskoj upravi Novi Sad, jučer je pušten na slobodni vikend.

Izvor: Agencije