Liga prvaka: Šok u Torinu, United kao u vrijeme Fergusona

Manchester United je do preokreta u Torinu došao u posljednjih pet minuta (Reuters)

U svojevrsnom derbiju 4. kola Lige prvaka u fudbalu, Manchester United je u Torinu ostvario neočekivanu pobjedu nad Juventusom, revanširavši mu se za poraz na Old Traffordu od prije dvije sedmice.

Italijanski prvak je bio na dobrom putu da i drugi put ove sezone savlada engleskog predstavnika, nakon što je bivši fudbaler Uniteda Cristiano Ronaldo u 65. minuti postigao gol za 1:0.

No, u samom finišu, United je došao do šokantne pobjede. Juan Mata je u 86. minuti izjednačio, a onda je Leonardo Bonucci postigao autogol za konačnih 1:2. Taj finiš podsjetio je na zlatne dane Uniteda sa čuvenim Alexom Fergusonom na klupi.

Cristiano Ronaldo bio je strijelac za Juventus protiv svog bivšeg kluba Manchester Uniteda

Ronaldo je u dresu Manchester Uniteda osvojio devet trofeja, uključujući i naslov evropskog prvaka iz 2008. godine, nakon čega je, u tada rekordnom transferu od 94 miliona eura, prešao u Real Madrid.

Veliki korak Rome

Fudbaleri Rome u Moskvi su pobijedili CSKA sa 2:1 i tako napravili novi korak ka plasmanu u osminu finala Lige prvaka.

Utakmicu 4. kola grupne faze elitnog evropskog fudbalskog takmičenja riješili su golovi Konstantinosa Manolasa u 4. i Lorenza Pellegrinija u 59. minuti. Gol za CSKA postigao je Islanđanin Arnor Sigurdsson u 50. minuti.

Hrvatski napadač Andrej Kramarić bio je strijelac za Hoffenheim, koji je u Lyonu odigrao 2:2, dok Luka Modrić nije igrao u visokoj pobjedi Reala nad Plzenom od 5:0.

Roma je pobjedom u Moskvi napravila veliki korak ka osmini finala Lige prvava

Nakon večerašnjih utakmica, nijedna ekipa nije teoretski osigurala prolaz u osminu finala, gdje je Barcelona već obezbijedila mjesto, ali Bayern i Manchester City su gotovo završili posao. 

Grupa E: Bayern – AEK 2:0, Benfica – Ajax 1:1. Poredak: Bayern 10, Ajax 8, Benfica 4, AEK bez bodova

Grupa F: Lyon – Hoffenheim 2:2, Manchester City – Shakhtar 6:0. Poredak: Manchester City 9, Lyon 6, Hoffenheim 3, Shakhtar 2.

Grupa G: CSKA – Roma 1:2, Plzen – Real Madrid 0:5. Poredak: Real Madrid i Roma po 9, CSKA 4, Plzen 1.

Grupa H: Valencia – Young Boys 3:1, Juventus – Manchester United 1:2. Poredak: Juventus 9, Manchester United 7, Valencia 5, Young Boys 1.

Izvor: Agencije