Liga prvaka: Pobjeda Dinama, remi Zvezde

Ukoliko prođe Astanu, Dinamo u posljednjem kolu kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Ligu prvaka čeka švicarski Young Boys (gnkdinamo.hr/Iva Cigrovskij)

Crvena Zvezda remizirala je u prvoj utakmici trećeg pretkola nogometne Lige prvaka na domaćem terenu sa slovačkom ekipom Spartak iz Trnave 1:1.

Ben je iz penala u 23. minuti donio domaćoj ekipi vodstvo udarcem s bijele tačke, ali je već u narednom napadu Grendel iz kontre zabio za 1:1, što je bio i konačan rezultat.

Nogometaši hrvatskog šampiona Dinama pobijedili su u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige evropskih prvaka u gostima kod kazahstanske Astane sa 2:0 i stekli veliku prednost pred revanš za sedam dana na Maksimiru u Zagrebu.

Golove su za Zagrepčane postigli Mario Budimir (39) i Dani Olmo (85).

Hrvatski prvak je obavio veliki dio posla na umjetnoj travi stadiona u Astani, njegovi nogometaši su dali dva gola, a nisu primili nijedan, pri čemu je Dinamova odbrana odigrala vrlo dobru utakmicu.

Čekaju ih Švicarci

Dinamo je u prvom dijelu izdržao sve napade Astane, a poveli su iz jednog jedinog smislenijeg i opasnijeg napada u 39. minuti, dok je u drugom dijelu tim Nenada Bjelice dominirala i od tri velike prilike iskoristila još jednu za veliku pobjedu nad klubom koji ima bolji evropski koeficijent.

Konačni rezultat postavljen je u 85. minuti kada je Olmo sa 20 metara pogodio sami kut vrata Astane za veliku prednost Dinama.

Ukoliko prođe Astanu, Dinamo u posljednjem kolu kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Ligu prvaka čeka švicarski Young Boys.

Izvor: Agencije