Liga prvaka: Napoliju pobjeda, Haalandu rekord

Napoli je na gostovanju u Salzburgu slavio s 3:2 (EPA)

Milanski je Inter u derbiju večeri nogometne Lige prvaka na svom stadionu pobijedio Borussiju Dortmund s 2:0, dok je u drugom susretu u skupini F Barcelona u Pragu pobijedila Slaviju s 2:1.

U “ljepotici večeri” Napoli je u skupini E na gostovanju pobijedio RB Salzburg s 3:2, a susret su obilježili Dries Mertens (Napoli) i Erling Braut Haaland (Salzburg) postigavši po dva gola. Mertens je time postao drugi najbolji strijelac u povijesti Napolija, dok je mladi Norvežanin ušao u povijest Lige prvaka kao prvi igrač koji je u prva tri kola postigao čak šest golova.

Europski prvak Liverpool rutinski je u istoj skupini odradio gostovanje u Belgiji pobijedivši Genk sa 4:1.

Prva pobjeda za Benficu

U skupini G RB Leipzig pobijedio je Zenit s 2:1 premda su gosti vodili na poluvremenu, dok je Benfica protiv Lyona zabilježila prvu pobjedu (2:1).

U prvom susretu skupine H Chelsea je u Amsterdamu pobijedio Ajax s 1:0, a pogodak odluke postigao je Michy Batshuayi u 86. minuti. Bila je to skromna predstava s vrlo malo pravih prilika. Ajax je bio bliži pobjedi, no tri boda odlaze u London. 

U drugom susretu iste skupine Lille i Valencia odigrali su 1:1. Gosti su poveli u 64. minuti golom Denisa Čeriševa, a izjednačio je Ikone u petoj minuti nadoknade.

Rezultati

Skupina E

Genk – Liverpool 1:4, RB Salzburg – Napoli 2:3

Ljestvica: Napoli 7, Liverpool 6, Salzburg 3, Genk 1.

Skupina F

Slavia Prag – Barcelona 1:2, Inter – Borussia Dortmund 2:0

Ljestvica: Barcelona 7, Inter 4, Borussia Dortmund 4, Slavia Prag 1.

Skupina G

RB Leipzig – Zenit 2:1, Benfica – Lyon 2:1

Ljestvica: RB Leipzig 6, Zenit 4, Lyon 4, Benfica 3.

Skupina H

Ajax – Chelsea 0:1, Lille – Valencia 1:1

Ljestvica: Ajax 6, Chelsea 6, Valencia 4, Lille 1.

Izvor: Agencije