Liga prvaka: Juventus uvjerljiv protiv Barcelone

Za Dybalu se interesira nekoliko engleskih klubova, a prednjači Tottenham (Arhiva)

Nogometaši italijanskog Juventusa pobijedili su Barcelonu 3:0 u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka. Dvoboj između Borussije Dortmund i Monaca odgođen je za srijedu nakon što su pored autobusa s igračima njemačkog kluba detonirane tri eksplozivne naprave, pri čemu je povrijeđen igrač domaćeg tima Marc Bartra.

Torinski tim daleko je lakše nego što se očekivalo stigao do pobjede protiv Barce.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac, Argentinac Paulo Dybala, koji je postigao golove u 7. i 22. minuti. Treći gol za torinsku “Staru damu” dao je Giorgio Chiellini u 55. minuti.

Revanš je na rasporedu 19. aprila na Camp Nouu.

Povrijeđen Bartra

Dvoboj između Borussije i Monaca odgođen je za srijedu nakon što su se u blizini autobusa s igračima njemačkog kluba dogodile tri eksplozije, pri čemu je povrijeđen Bartra.

Novi termin utakmice jest srijeda, 12. april, u 18:45.

Njemačka policija potvrdila je da su eksplozivne naprave postavljene izvan autobusa, po svemu sudeći, u grmlju uz cestu. Međutim, za sada nije objavila informacije o kakvim je napravama riječ.

Iz Borussije su objavili da je do eksplozije došlo na putu do stadiona Signal Iduna Park, da je Bartra u bolnici, a da su ostali igrači na sigurnom. Mediji navode kako je španskom nogometašu odmah pružena pomoć u bolnici i kako povrede nisu teže prirode. Navodno mu je povrijeđena ruka od razbijenog stakla na prozoru.

U srijedu će biti i preostale dvije utakmice četvrtfinala, a sastaju se Bayern Muenchen i Real Madrid te Atletico Madrid i Leicester City.

Izvor: Agencije