Liga prvaka: Juventus savladao Tottenham nakon preokreta

Italijanski Juventus nakon preokreta je savladao engleskog prvoligaša Tottenhama na Wembleyju rezultatom 1:2 i prošao u četvrtfinale Lige prvaka s ukupnih 4:3.

Tottenham je poveo golom Sona u 39. minuti. Međutim, izabranici Massimiliana Allegrija preuzeli su vodstvo golovima Higuaina u 64. i Dybale u 67. minuti za konačnih 1:2.

U drugoj utakmici osmine finala Lige prvaka Basel je u gostima savladao Manchester City rezultatom 1:2, ali se nije uspio izboriti za mjesto u četvrtfinalu, u koje se, zahvaljujući uvjerljivom trijumfu 0:4 u prvoj utakmici, plasirala vodeća ekipa engleskog prvenstva.

Pogotke za pobjedu Basela postigli su Elyounoussi (17) i Lang (71), a jedini strijelac za Manchester City bio je Gabriel Jesus (8).

Iako je Guardiola u početnu postavu uvrstio samo dvojicu igrača iz sastava koji je u Baselu slavio sa 0:4 i trasirao put prema četvrtfinalu, City je već u 8. minuti došao do prvog pogotka. 

Basel je pobjedom nad Guardiolinom ekipom postao prvi tim od decembra 2016. koji je uspio pobijediti Manchester City na njegovom stadionu. 

Revanš-utakmice osmine finala:

Utorak, 6. mart

PSG – Real Madrid 1:2 (prvi susret 1:3, dalje ide Real Madrid)

Liverpool – Porto 0:0 (5:0, Liverpool)

Srijeda, 7. mart

Manchester City – Basel 1:2 (4:0, Manchester City)

Tottenham – Juventus 1:2 (2:2, Juventus)

Utorak, 13. mart

Manchester United – Sevilla (0:0)

Roma – Šahtar (1:2)

Srijeda, 14. mart

Bešiktaš – Bayern (0:5)

Barcelona – Chelsea (1:1)

Izvor: Al Jazeera i agencije