Liga prvaka: Dinamo pregazio Atalantu, Zvezda poražena u Minhenu

Zagrebački Dinamo odlično je otvorio grupnu fazu Lige prvaka, pobjedom nad debitantom Atalantom od čak 4:0, izborenom pred više od 28.000 gledalaca na maksimirskom stadionu.

„Modri“ su pitanje pobjednika riješili neočekivano brzo, već u prvom poluvremenu, u kojem su postigli čak tri gola. Prvo je u 10. minuti pogodio Marin Leovac, a onda su uslijedila dva pogotka Mislava Oršića, u 31. i 42. minuti. Fudbaler Dinama je u 68. minuti došao i do hat-tricka.

Dinamo je na ovaj način prekinuo niz od čak 11 poraza u grupnoj fazi Lige prvaka.

U istoj grupi, Manchester City nije dopustio iznenađenje u susretu protiv Šahtara, kojeg je u Harkovu savladao sa 3:0.

Drugi balkanski predstavnik, prema očekivanjima, nije uspio neporažen napustiti travnjak. Minhenski Bayern je Crvenu zvezdu savladao i treći put u šest evropskih susreta, ovaj put 3:0, a strijelci su bili Kingsley Coman u 34., Robert Lewandowski u 80. i Thomas Mueller u 90. minuti.

Lekcija Realu u Parizu

U okviru iste grupe, Tottenham je u Piraeusu prokockao prednost od dva gola i dopustio Olympiacosu da na kraju dođe do 2:2.

U derbiju grupe A, Paris St. Germain pobijedio je Real Madrid 3:0, a španskom predstavniku presudili su pogoci njegovog bivšeg fudbalera Angela Di Marije (dva), te Thomasa Meuniera.

Rezultati:

Grupa A: Club Brugge – Galatasaray 0:0, Paris St. Germain – Real Madrid 3:0.

Grupa B: Olympiacos – Tottenham 2:2, Bayern – Crvena zvezda 3:0. 

Grupa C: Dinamo Zagreb – Atalanta 4:0, Šahtar – Manchester City 0:3, 

Grupa D: Bayer Leverkusen – Lokomotiv 1:2, Atletico – Juventus 2:2.

Izvor: Al Jazeera