Liga prvaka: Dinamo dočekuje Atalantu, Zvezda kod Bayerna

Meč prvog kola grupe B Lige prvaka između Bayerna i Crvene zvezde igra se od 21 sat (AP)

Dva regionalna nogometna velikana, beogradska Crvena zvezda i zagrebački Dinamo večeras igraju prve utakmice grupne faze Lige evropskih prvaka, a posebno je težak zadatak pred predstavnikom Srbije jer gostuje u Minhenu kod njemačkog giganta Bayerna.

„Srećni smo i zadovoljni što smo ovde. Radili smo naporno od početka juna da bismo došli do cilja, ulaska u Ligu šampiona. Ovo je nešto najlepše što možete da doživite kao trener, igrač, kao klub. Ako smo neki pritisak imali, bilo ga je u kvalifikacijama, sada ga nema“, rekao je trener Crvene zvezde Vladan Milojević na konferenciji za medije u Minhenu, prenosi agencija Tanjug.

On je rekao kako veoma poštuje slavni njemački tim.

„Nama je od početka bilo nebitno s kim ćemo igrati, imam respekt prema svima koji igraju u Ligi šampiona. Ono što bi mi trebalo da uradimo je da igramo i uživamo protiv renomiranog protivnika, koji je pretendent na trofej. Mi sa druge strane prepuštamo ulogu favorita svima, ali se nikog ne plašimo. Daćemo maksimum, a videćemo za koliko će to biti dovoljno“, poručio je strateg Beograđana.

Meč prvog kola grupe B Lige prvaka između Bayerna i Crvene zvezde igra se od 21 sat.

Bjelica očekuje pobjedu

U isto vrijeme počinje duel u hrvatskoj prijestolnici između Dinama i Atalante iz italijanskog Bergama.

„Spremni smo, imamo na raspolaganju 25 zdravih igrača. Veliki izbor, svi su motivirani, spremni i u dobroj formi. Očekujem dobru utakmicu i na kraju pobjedu“, poručio je trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica, prenosi agencija Hina i dodao kako su Zagrepčani dobro analizirali večerašnjeg rivala.

„Dobro smo ih proučili i analizirali. Vjerujem da ćemo na terenu to i pokazati. Ali bez velikog doprinosa, želje i zalaganja nikakva analiza vam nije dovoljna. Atalanta ima niz odličnih igrača, a za mene je najopasniji Iličić. Dobar je u driblinzima, u pasu u šutu. Uvijek je neugodan. Ali i Gomez, Zapata i naš Pašalić su također opasni igrači.“

Današnje utakmice

Grupa A: Club Brugge (Belgija) – Galatasaray (Turska), PSG (Francuska) – Real Madrid (Španija)

Grupa B: Olympiakos (Grčka) – Tottenham (Engleska), Bayern (Njemačka) – Crvena Zvezda (Srbija)

Grupa C: Dinamo Zagreb (Hrvatska) – Atalanta (Italija), Šahtjor (Ukrajina) – Manchester City (Engleska)

Grupa D: Atletico Madrid (Španija) – Juventus (Italija), Bayer Leverkusen (Njemačka) – Lokomotiv Moskva (Rusija).

Izvor: Al Jazeera i agencije