Liga prvaka: Basel iznenadio Chelsea

Basel je priredio prvo veliko iznenađenje Lige prvaka (Reuters)

Švicarski Basel priredio je prvo veliko iznenađenje ovogodišnje Lige prvaka i to već u prvom kolu natjecanja u Skupini E, pobijedivši Chelsea u Londonu rezultatom 2:1.

Iako su puleni Josea Mourinha poveli u posljednjoj minuti prvog poluvremena golom Oscara, golovima Salaha i Strellera Basel je došao do velike pobjede.

U istoj skupini, Schalke je pobijedio bukureštansku Steauu 3:0, a golove su dali Uchida, Boateng i Draxler.

Poraz Borussije u Napulju

Kao što su i najavljivali, igrači i navijači Napolija priredili su na stadionu „San Paolo“ viceprvaku Europe Borussiji pravi ‘pakao’ te pobijedili 2:1 u okviru Skupine F.

Sva tri gola postigli su Napolitanci – Higuain i Insigne za Napoli, a Zuniga je ‘pomogao’ gostima da ublaže poraze postigavši autogol pred kraj utakmice.

Arsenal je slavio u Marseilleu istim rezultatom. Golove su dali Walcott i Ramsey, a jedini gol za Olympique postigao je iz kaznenog udarca Ayew u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Tri gola Messija

Atletico Madrid bio je uvjerljiv domaćin protiv ruskog Zenita u skupibni G te pobijedio s 3:1, a golove se dali Miranda, Turan i Leo za španjolski klub, dok je za gostujuću momčad zgoditak postigao Hulk.

Porto je minimalno slavio na gostovanju u Beču, pobijedivši debitanta u Ligi prvaka Austriju golom Alexa.

Barcelona je s tri gola Messija i jednim Piquea deklasirala Ajax rezultatom 4:0, a Milan je tek u završnici utakmice slomio otpor škotskog Celtica i autogolom Izaguirrea i Muntarija pobijedio 2:0.

Rezultati susreta 1. kola Lige prvaka:

Skupina E: Chelsea – Basel 1:2, Schalke – Steaua 3:0
Skupina F: Napoli – Borussia Dortmund 2:1, Olympique Marseille – Arsenal 1:2
Skupina G: Atletico Madrid – Zenit 3.1, Austria – Porto 0:1
Skupina H: Barcelona – Ajax 4:0, Milan – Celtic 2:0.

Izvor: Al Jazeera