Liga nacija: Srbija i Kosovo idu u viši rang

Fudbalska reprezentacija Srbije u sljedećem izdanju Lige nacija igrat će u Ligi B, pošto je u posljednjem kolu osigurala osvajanje prvog mjesta u svojoj grupi Lige C.

Osim toga, Srbija je osigurala plasman u plej-of, u kojem će, uz ostale prvoplasirane ekipe Lige C, nastaviti borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Srbija je u posljednjem kolu grupe 4 Lige C savladala Litvaniju sa visokih 4:1 i tako ostala na vrhu. Strijelci za Srbiju bili su Arturas Žulpa u 51. (autogol), Aleksandar Mitrović u 58., Aleksandar Prijović u 71. i Adem Ljajić u 74., dok je gol za Litvance postigao Deimantas Petravičius u 64. minuti.

Selekcija Crne Gore je u posljednjem susretu iste grupe kao domaćin izgubila od Rumunije (0:1) i završila na trećoj poziciji, pa će i u sljedećem izdanju Lige nacija igrati u Ligi C. Strijelac jedinog gola bio je George Tucudean u 44. minuti.

         

A u Ligi D, Kosovo je visokom pobjedom nad Azerbejdžanom od 4:0 Zeneli 2, 50, 76, Rahmani 61) potvrdilo 1. mjesto u svojoj grupi i plasman u Ligu C. 

         

Osim toga, Kosovo će sa četiri ostale prvoplasirane ekipe Lige D nastaviti borbu za plasman na Euro 2020. 

Rezultati večerašnjih utakmica:

Liga A: Portugal – Poljska 1:1.

Liga B: Švedska – Rusija 2:0,

Liga C: Crna Gora – Rumunija 0:1, Srbija – Litvanija 4:1, Škotska – Izrael 3:2.

Liga D: Kosovo – Azerbejdžan 4:0, Malta – Farski Otoci 1:1.

Izvor: Agencije