Liga nacija: Pobjede Srbije i Kosova

U
Dvostruki strijelac za Srbiju bio je Aleksandar Mitrović (Reuters)

Nogometaši Srbije pobijedili su Crnu Goru u regionalnom derbiju Lige nacija (Liga C, grupa 4) sa 2:0, a ovaj prvi okršaj komšijskih balkanskih država na nogometnom terenu igran je na Gradskom stadionu u Podgorici.

Srbija je povela pogotkom Aleksandar Mitrovića iz penala u 19. minuti, a najstrožijoj kazni prethodio je prekršaj Crnogorca Filipa Stojkovića nad Milanom Rodićem.

Do drugog gola na podgoričkom stadionu čekalo se do 80. minute kada je Petkovića ponovo savladao Mitrović.

Pet minuta ranije na tribine je poslat selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković zbog prigovora.

Grupa 4 Lige C jedina je sa četiri ekipe, a drugi meč igrali su Litvanija i Rumunija, a slavili su gostujući Rumuni sa 2:1 golovima Chipciua u 13. i Maxima u četvrtoj minuti sudijske nadoknade meča.

Nakon večerašnjih utakmica trećeg kola vodi Srbija sa sedam osvojenih bodova, druga je Rumunija sa pet bodova, bod manje imaju trećeplasirani Crnogorci, dok su Litvanci posljednji bez bodova. U narednom kolu 14. oktobra sastaju se Rumunija – Srbija i Litvanija – Crna Gora.

Kosovo bolje od Malte

Reprezentacija Kosova je na svome terenu savladala Maltu sa 3:1 u grupi 3 Lige D i ostala na prvom mjestu sa sedam osvojenih bodova iz tri odigrane utakmice.

Dvostruki strijelac za domaćina na stadionu Fadil Vokrri u Prištini bio je Kololli koji je gostujućeg golmana savladao u 30. i 81. minuti, a u listu strijelaca za Kosovo upisao se i Muriqi.

Gol za Maltežane postigao je Agius, dok je u 70. minuti Mifsud dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U drugom meču ove grupe Azerbejdžan je kao gost savladao Farske otoke sa 3:1 koji će za tri dana ugostiti Kosovo.

Kosovo u Grupi 3 Lige D vodi sa sedam bodova, slijede Azerbejdžan (5), Farski otoci (3) i Malta (1).

Izvor: Al Jazeera i agencije