Liga nacija: Luksemburg slavio u Crnoj Gori

Golove za Luksemburg dali bivši član crnogorske U15 reprezentacije Muratović i rođeni Beograđanin Sinani (Anadolija)

Nogometna reprezentacija Crne Gore večeras je pretrpjela poraz od Luksemburga na svom terenu u meču četvrtog kola Lige nacija.

Ovaj meč se igrao u grupi 1 Lige C takmičenja Europske nogometne asocijacije (UEFA), a domaći su poveli preko Ivanovića u 34. minuti. No, Crnogorci su vodili osam minuta kada je mrežu domaćina zatresao Lukseburžanin Muratović koji je odigrao nekoliko mečeva za mlade selekcije Crne Gore (U15) ali se kasnije odlučio za ovu kneževinu.

Potpuni preokret djelo je Sinanija koji je postigao drugi gol za goste u 86. minuti. Zanimljivo je da je Sinani rođeni Beograđanin ali se u Luksemburg odselio sa roditeljima kada je imao pet godina. Ovom pobjedom se Luksemburg revanširao Crnoj Gori (0:1) iz drugog kola i sad obje selekcije imaju po devet bodova iz četiri odigrana meča.

Ranije u ovoj grupi su trećeplasirani Azerbejdžan i posljednji Kipar igrali 0:0. Azerbejdžanci imaju četiri, a Kipar jedan bod nakon četiri odigrane utakmice.

Ukrajina bolja od Španije

U grupi 4 Lige A, Ukrajina je upisala pomalo iznenađujuću pobjedu nad Španijom od 1:0, dok su Njemačka i Švicarska podijelili bodove odigravši 1:1. U ovoj grupi vode Španci sa sedam bodova, Nijemci i Ukrajinci imaju po šest, dok posljednji Švicarci dva boda.

Farski otoci su nastavili sa serijom mečeva bez poraza u grupi 1 Lige D savladavši Andoru sa 2:0, dok je u istoj grupi Malta kao gost pobijedila Latviju sa 1:0. Farski otoci imaju 10 bodova, Malta pet, Latvija tri i Andora dva boda.

U grupi 2 iste lige, Lihtenštajn i San Marino su igrali 0:0. U ovoj grupi sa tri selekcije, Gibraltar ima šest bodova, Lihtenštajn četiri, a San Marino jedan.