Liga Evrope: Završnica u četiri njemačka grada

Polufinalne utakmice će biti odigrane 16. i 17. augusta u 21:00 sat

Žrijebom četvrtfinalnih parova za završni turnir Lige Evrope određeno je da će nogometaši Manchester Uniteda u slučaju plasmana među osam najboljih ekipa za mjesto u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Kopenhagena i istanbulskog Basaksehira.

Pred Manchester Unitedom je formalnost u uzvratu osmine finala na Old Traffordu, gdje „Crveni vragovi“ moraju odbraniti prednost od 5:0 iz prvog duela s austrijskim LASK-om.

Kopenhagen će za plasman u četvrtfinale na svom stadionu morati nadoknaditi zaostatak 0:1 iz prvog duela u Istanbulu, prenosi Hina.

Italijanski Inter će u jednoj utakmici morati biti bolji od španjolskog Getafea, a u slučaju plasmana u četvrtfinale, milansku ekipu bi tamo najvjerovatnije čekao Bayer Leverkusen, koji u uzvratu osmine finala na svom stadionu brani prednost 3:1 iz prvog duela s Glasgow Rangersima.

Svi susreti četvrtfinala i polufinala bit će odigrani u Njemačkoj, a utakmice će biti raspodijeljene na četiri stadiona: stadion Kelna, MSV Arena u Duisburgu, Duesseldorf Arena te Arena AufSchalke u Gelsenkirchenu.

Utakmice bez prisustva gledatelja

Sve utakmice će biti odigrane bez prisustva gledatelja, a počinjat će u 21:00 sat.

Osmina finala – revanši (5. i 6. augusta, 18:55 sati i 21:00 sat): Harkiv: Šahtar – Wolfsburg (prvi duel 2:1); Leverkusen: Bayer – Rangers (3:1); Wolverhampton: Wolverhampton – Olympiacos (1:1); Manchester: Manchester United – LASK (5:0); Basel: Basel – Eintracht (3:0); Kopenhagen: Kopenhagen – Basaksehir (0:1); Getafe – Inter (jedna utakmica na neutralnom terenu u Njemačkoj); Roma – Sevilla (jedna utakmica na neutralnom terenu u Njemačkoj).

Četvrtfinale (10. i 11. august, 21:00 sat): Meč 1: Šahtar / Wolfsburg – Basel / Eintracht; Meč 2: Manchester United / LASK – Kopenhagen / Basaksehir; Meč 3: Getafe / Inter – Bayer / Rangers; Meč 4: Wolverhampton / Olympiacos – Roma / Sevilla.

Polufinale (16. i 17. august, 21:00 sat): Pobjednik Meča 4 – Pobjednik Meča 2; Pobjednik Meča 3 – Pobjednik Meča 1.

Finalni susret za ovogodišnji naslov pobjednika Lige Evrope bit će odigran 21. augusta u Koelnu, s početkom u 21:00 sat.

Izvor: Agencije