Liga Evrope: Salzburg iznenadio Lazio i prošao u polufinale

Nakon prvih 45 minuta u Salzburgu je bilo 0:0, no nastavak je donio sjajnu utakmicu i pobjedu domaćih (EPA)

Nogometaši londonskog Arsenala, Olympiquea iz Marseillea, Salzburga i Atletico Madrida plasirali su se u polufinale Lige Evrope.

Svakako najveće iznenađenje, u odličnoj utakmici, priredio je Salzburg izbacivši rimski Lazio.

Nakon prvih 45 minuta bilo je 0:0, no nastavak je donio sjajnu utakmicu. Lazio je, doduše, poveo golom Immobilea.

Ostatak utakmice bio je u znaku domaćih nogometaša. Postigli su četiri gola (Dabbur, Haidara, Hwang, Lainer) i završili susret pobjedom 4:1. U prvoj utakmici poraženi su 2:4.

Odlična utakmica i u Marseilleu

Vatromet golova i odličnu utakmicu odigrali su Olympique i Leipzig; na kraju je bilo 5:2 za francuski tim, što mu je nakon minimalnog poraza u prvom susretu (0:1), bilo više nego dovoljno za prolaz među četiri najbolje ekipe.

Golove za Olympique dali su Ilsanker (autogol), Sarr, Thauvin, Payet i Sakai, dok su strijelci za goste bili Bruma i Augustin.

Velike neizvjesnosti nije bilo u Moskvi iako je CSKA do 75. minute vodio 2:0 golovima Čalova i Nababkina. Smanjio je Welbeck, a u nadoknadi vremena na 2:2 izjednačio Ramsey. Londonski tim slavio je u prvoj utakmici 4:1.

Atletico Madrid u Lisabon je došao s prednošću 2:0 iz prvog susreta. Nogometaši Sportinga u revanšu su pobijedili 1:0, no to im nije bilo dovoljno. Jedini gol postigao je Montero.

Revanš-utakmice četvrtfinala Lige Evrope

Salzburg – Lazio 4:1 (2:4)

Sporting – Atletico 1:0 (0:2)

CSKA Moskva – Arsenal 2:2 (1:4)

Olympique Marseille – Leipzig 5:2 (0:1).

Izvor: Al Jazeera i agencije