Liga Evrope: Prednost za Arsenal, Benficu, Chelsea i Valenciju

Arsenal na revanš protiv Napolija nosi dva pogotka prednosti (EPA)

Sudar Arsenala i Napolija ocijenjen je šlagom četvrtfinala Lige Evrope, no, neizvjesnosti u prvoj utakmici na stadionu Emirates nije bilo, pa će Italijanima za prolaz trebati pravi podvig.

Engleski tim je savladao Napoli lakše nego što se očekivalo, a pobjeda od 2:0 daje mu više nego realne nade da će se dočepati polufinala.

Arsenal je do velike prednosti došao za svega 25 minuta. Prvo je Aaron Ramsez u 14. minuti pogodio za 1:0, a u 25. Kalidou Koulibaly je autogolom povisio na 2:0.

Hat-trick Joaa Felixa

Veliku prednost na revanš ponijeti će i Benfica, koja je, ojačana isključenjem gostujućeg igrača Evana N'Nicka već u 20. minuti, pobijedila Eintracht 4:2. Junak pobjede bio je Joao Felix koji je zabilježio hat-trick golovima u 21., 43. i 54. minuti, dok je još jedan pogodak za Portugalce dodao Ruben Dias u 50. minuti. Strijelci za Eintracht bili su Luka Jović u 40. i Goncalo Paciencia u u 69. minuti.

U Pragu, Chelsea je pobijedio Slaviju 1:0 golom Marcosa Alonsa u 86. minuti, dok je u španskom duelu, Valencija golovima u finišu stekla veliku prednost nad Villarrealom. Do prve minute sudijske nadoknade bilo je 1:1, a strijelci su bili Santi Cazorla u 36. za Villarreal, te Goncalo Guedes u 6. za Valenciju, no, onda je Daniel Wass pogodio za 1:2 u prvoj, a onda je Guedes dodao još jedan pogodak u trećoj minuti sudijske nadoknade za veliki trijumf “šišmiša” od 3:1.

Revanši se igraju 18. aprila.

Izvor: Agencije