Liga Evrope: Partizanu bod u susretu protiv Alkmaara

Zbog kazne UEFA-e, Partizan je utakmicu protiv Alkmaara igrao bez prisustva svojih navijača (Reuters)

Utakmicama grupne faze u četvrtak je počela nova sezona u Ligi Evrope.

Jedini predstavnik iz naše regije, beogradski Partizan, susret protiv holandskog Alkmaara u okviru grupe L igrao je bez prisustva svojih navijača. Zbog kazne Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), na tribine su mogli samo mališani, kojih je, kako navodi b92, bilo oko 20.000.

I pored činjenice da su gosti od 27. minute, poslije isključenja Jonasa Svenssona, igrali s s fudbalerom manje, Partizan se morao zadovoljiti samo jednim bodom, jer je bilo 2:2.

Alkmaar je poveo u 13. minuti pogotkom Calvina Stengsa, a Partizan je do poravnanja došao u 42. minuti iz penala koji je realizovao Bibas Natcho. Isti igrač je u 61. minuti doveo Beograđane u vodstvo od 2:1, ali radost im je kratko trajala, pošto je holandska ekipa u 67. minuti izjednačila, a strijelac je bio Myron Boadu.

Pobjede Uniteda i Arsenala

U istoj grupi, Manchester United je pobijedio Astanu 1:0.

Od ostalih zanimljivijih utakmica 1. kola, Arsenal je u Frankfurtu u okviru grupe F savladao Eintracht sa visokih 3:0, baš kao i Sevilla u grupi A azerbejdžanski Qarabag, čiju je mrežu, nakon dugo vremena u evropskim takmičenjima, čuvao Asmir Begović.

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko bio je jedan od strijelaca u sigurnoj pobjedi Rome nad Basaksehirom od 4:0.

Izvor: Al Jazeera