Liga Evrope: Partizan ‘prosuo’ pobjedu u posljednjim minutama

Partizan je ostao na pet bodova, što je nedostižno u odnosu na drugoplasirani AZ (EPA)

Nogometaši Partizana odigrali su neriješeno 2:2 na gostovanju protiv AZ Alkmaara, u petom kolu L skupine Lige Europe, te izgubili sve šanse za proljetni nastavak natjecanja.

Beogradski klub vodio je, golovima Takume Asana u 16. minuti te Seydoube Soumaha 11 minuta kasnije, sve do 88. minute kada je na 1:2 smanjio Ferdy Druijf. Isti igrač postigao je izjednačujući pogodak u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Time je Partizan ostao na pet bodova, što je nedostižno u odnosu na drugoplasirani AZ, koji je sakupio devet bodova, jer je preostalo još samo jedno kolo.

Poraz Uniteda

Vodeći na ljestvici u L skupini, Manchester United poražen je prethodno na gostovanju u Kazahstanu, a Astana je slavila 2:1.

Astana je i prije ovog susreta bila bez izgleda za plasman u drugi krug natjecanja, dok je ManU osigurao prolaz, ali ne i prvo mjesto u skupini.

I s drugim sastavom, United je poveo u 10. minuti golom Jessea Lingarda. Izjednačio je Dimitri Šomko u 55. minuti, sedam minuta kasnije domaćin je preokrenuo rezultat autogolom Bernarda.

U posljednjem kolu o prvom mjestu u skupini odlučivat će Manchester United i AZ Alkmaar, dok Partizan na svom terenu dočekuje Astanu u utakmici za prestiž.

Izvor: Al Jazeera i agencije