Liga Evrope: Golovi Višće, Kostića i Brekala

Manchester United je sa Club Bruggeom odigrao neriješeno 1:1 (Reuters)

Prvim mečevima šesnaestine finala u četvrtak je počela završnica najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja u fudbalu, a u utrci za trofej Evropa lige ostala su 32 kluba.

Basaksehir je u Lisabonu poražen od Sportinga 1:3, a strijelac za istanbulski tim bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća, koji je u 77. minuti realizirao jedanaesterac.

Srbijanski fudbaler Filip Kostić bio je jedan od strijelaca u pobjedi Eintrachta nad Salzburgom od 4:1. Kostiću je to 12. gol ove sezone u svim takmičenjima.

Poraz Ajaxa u Madridu

Wolfsburg je poslije preokreta pobijedio Malmo 2:1, a gol za 1:1 postigao je hrvatski internationalac Josip Brekalo.

U ostalim susretima, Manchester United je u gostima kod Club Bruggea odigrao 1:1, Ajax je poražen od Getafea 0:2, Arsenal i Inter su bili uspješan na gostovanju kod Olympiakosa, odnosno Ludogoretsa, dok je Roma savladala Ghent 1:0, uz asistenciju Edina Džeke.

Rezultati: Cluj – Sevilla 1:2, Club Brugge – Manchester United 1:1, Eintracht – Salzburg 4:1, Kopenhagen – Celtic 1:1, Getafe – Ajax 2:0, Ludogorets – Inter 0:2, Šahtar – Benfica 2:1, Sporting – Basaksehir 3:1, Alkmaar – LASK 1:1, APOEL – Basel 0:3, Roma – Ghent 1:0, Bayer Leverkusen – Porto 2:1, Olympiakos – Arsenal 0:1, Rangers – Braga 3:2, Wolfsburg – Malmo 2:1, Wolverhampton – Espanyol 4:0.

Uzvratni mečevi šesnaestine finala na rasporedu su u naredni četvrtak, izuzev meča Braga – Rangers, koji se igra u srijedu.

Izvor: Al Jazeera i agencije