Lider Hezbollaha: Obarat ćemo svaki izraelski dron

Osuđujući napad, Nasrallah ga je označio početkom nove vrlo opasne faze za Liban (EPA)

Lider libanskog Hezbollaha Hassan Nasrallah najavio je danas da će se njegova organizacija od sada suprotstavljati i obarati svaki izraelski dron koji bude letio nad Libanom. 

Nasrallah je to rekao nakon što je u noći između subote i nedelje jedan izraelski dron pao u glavni grad Libana, Bejrut, a drugi eksplodirao, kako su saopštile libanske vlasti. 

On je naveo da je jedan od dronova letio nisko između zgrada i da je bilo očito da je u vojnoj” samoubilačkoj misiji” koju je nazvao “ jasnom agresijom”. 

Osuđujući napad, Nasrallah ga je označio početkom nove  “vrlo opasne faze” za Liban u kojoj bi Izrael mogao da koristi naoružane dronove protiv te zemlje, kako je rekao, “svaka dva do tri dana”. 

Poginula dva pripadnika Hezbollaha

Nasrallah je takođe kazao  da su dva člana Hezbollaha poginula u izraelskim udarima iz vazduha u Siriji kasno u subotu, zaprijetivši osvetom, prenio je AP. 

Izrael je saopštio da su udari izvedeni kako bi spriječili napad dronova punih eksploziva jedinice Al Kuds Iranske revolucionarne garde. 

Nasrallah inače rijetko potvrđuje da ima žrtava u izraelskim udarima na mete proiranskog šiitskog Hezbollaha koji se, kao i Iran u Siriji, bori na strani sirijskog predsjednika Bashara al Assada. 

On je rekao da na mjestu koje je gađano nije bilo pripadnika iranske jedinice Al Kuds, prenio je Frans pres.

Izvor: Agencije