LG predstavio mobitel sa dva rotirajuća ekrana

Ekrani se mogu koristiti za igranje igara i streaming ili za pregledanje društvenih mreža tokom gledanja nekog drugog sadržaja (LG)

Kompanija LG je službeno predstavila novi smartphone, koji ujedno donosi i novu kategoriju pametnih telefona uređaja na tržište. Po uzoru na LG VX9400 koji se proslavio u filmu Iron Man 2008. godine, LG je predstavio smartphone sa rotirajućim iskočnim zaslonom, samo što umjesto tastature, ispod “gornjeg” zaslona sada postoji još jedan zaslon, saopćeno je iz kompanije.

Prvi je standardni 6,8-inčni glavni ekran bez ivica i zuba, a ispod je 3,9-inčni zaslon. Umjesto otvaranja, uređaj posjeduje rotirajući mehanizam. Manji ekran se koristi kao dodatni “prozor” za korištenje druge aplikacije ili za dodatnu funkcionalnost.

Više istovremenih radnji

LG je zamislio korištenje drugog ekrana za kontrolisanje kamere, dok se glavni koristi za neometano vidno polje. Nakon okretanja, glavni ekran se može koristiti i kao tastatura za odgovaranje na poruke prikazane na manjem ekranu.

Ekrani se u kombinaciji mogu koristiti za igranje igara i streaming ili npr. za pregledanje društvenih mreža tokom gledanja nogometne utakmice.

Uređaj je težak 260 grama, a njegova debljina iznosi nesto više od jednog centimetra. 

Cijena još uvijek nije poznata.

Izvor: Agencije