LeBron zbog Curryja nazvao Trumpa propalicom

Ići u Bijelu kuću smatralo se čašću sve dok se tamo nije pojavio Donald Trump, kaže LeBron James (Ilustracija)

Ukoliko košarkaš ne želi tradicionalno posjetiti Belu kuću u okviru proslave NBA titule, onda neka se ne trudi da se pojavi, poručio je u subotu američki predsjednik Donald Trump.

To je šef američke države poručio na Twitteru, kao odgovor na ponovljeni stav košarkaša Golden State Warriorsa Stephena Curryja da ga ne interesira tradicionalna posjeta Bijeloj kući nakon osvajanja titule prošle sezone i skorog početka nove, prenosi AP.

“Ne želim ići… Moj stav ostaje isti”, rekao je novinarima Curry u petak.

Trump je nakon toga odgovorio na svom Twitter nalogu, prenosi Tanjug.

Povlačenje poziva

“Prijem u Bijeloj kući se smatra ogromnom čašću za tim prvaka. Stephen Curry oklijeva, zbog toga je poziv povučen”, poručio je američki predsjednik.

Kako agencija navodi, nije jasno da li je Trump povukao poziv čitavom šampionskom timu Golden State Warriorsa, ili samo za Curryja.

Zvaničnici tima su isplanirali da se narednih dana sastanu kako bi odlučili da li će otići u tradicionalnu posjetu Bijeloj kući.

Na stranu Curryja žestokim riječima stao je njegov košarkaški kolega i najbolji igrača današnjice LeBron James, koji je bez ustezanja Trumpa nazvao propalicom.

“Propalice, Curry je već rekao da ne ide! Kakva onda pozivnica? Ići u Bijelu kuću smatralo se čašću sve dok se ti nisi pojavio!”, napisao je James na svom Twitter nalogu.

Izvor: Agencije