LE: Trijumf Dinama, Rijeke i Partizana, poraz Sarajeva

Sjajna atmosfera i dobra igra Sarajeva nisu bili dovoljni za trijumf protiv Borussije (Anadolija)

Nogometaši beogradskog Partizana pobijedili su na svom terenu azerbajdžanski Neftci rezultatom 3:2 u prvoj utakmici baraža za Europsku ligu.

Dva gola za Partizan postigli su, zatresavši vlastitu mrežu, igrači Neftcija Denis Silva Cruz i Elvin Yunuszade, dok je treći gol djelo Petra Grbića.

Denis Silva Cruz postigao je oba gola i za svoju ekipu što znači da je na istoj utakmici tri puta tresao mrežu – dva puta protivničku i jednom svoju.

Crno-bijeli su zasluženo došli do uspjeha poslije velikog preokreta, jer su gubili 0:2, ali i bolje i nadmoćnije igre u drugom dijelu susreta.

Prethodno je hrvatski prvak Dinamo slavio 3:1 na gostovanju u Rumunjskoj, protiv Petrolula, čime na uzvrat u Zagreb u utakmicama play-offa za ulazak u Europsku ligu nosi dobru prednost.

Poveo je Dinamo golom Duje Čopa s 11 metara, ali je domaća ekipa izjednačila do kraja prvog poluvremena. Gol je postigao Tamuz.

Čop je u nastavku postigao još jedan gol, a konačni rezultat duboko u sudačkoj nadoknadi postavio je Paulo Machado.

Do pobjede su stigli i Riječani, koji su na svom terenu pobijedili moldavski Sheriff golom Marina Leovca pred kraj susreta.

Sarajevu najteži protivnik

Na europske terene izašle su još tri ekipe iz regije, a najjačeg protivnika imalo je Sarajevo, koje je na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović – Hase“ na Koševu izgubilo 3:2 od Borussije iz Moenchengladbacha.

Na prepunom stadionu, najmanje 20.000 navijača su uz pjesme, navijanje i bakljadu napravili odličnu atmosferu, ali to domaćem klubu nije bilo od veće pomoći.

Poveli su gosti sjajnim golom Andrea Hahna, ali je Sarajevo brzo izjednačilo golom Bojana Puzigaće.

Do kraja prvog poluvremena Borussia je ponovno povela, golom Branimira Hrgote, ali dobra igra „bordo tima“ nije rezultirala izjednačenjem u prvih 45 minuta.

Ipak, izjednačujući gol stiže u nastavku – strijelac je bio Haris Duljević, no Hrgota drugim golom dovodi njemačku ekipu u prednost i postavlja konačnih 3:2 za goste.

„Očito je da gubimo kad igramo dobro. Nadam se da će se to promijeniti. U suštini, zadovoljan sam igrom. Rezultatom? Ipak su oni bundesligaši“, rekao je nakon utakmice trener Sarajeva Dženan Uščuplić te najavio kako će u uzvratu napasti gol Borussije.

Split izborio neriješeno

I pred splitskim „crvenima“ bio je težak protivnik, jer je Splitu u goste došao Torino, no igrači koje je odabrao trener Ivan Matić odigrali su utakmicu bez golova.

Upravo se to poklopilo s Matićevim očekivanjima, jer je za njega remi u prvoj utakmici, kako je najavljivao, pozitivan rezultat, odnosno govorio je kako će „biti zadovoljan ako Split ne izgubi“.

Vratari obje momčadi bili su najbolji pojedinci dvoboja u Dugopolju, a na kraju utakmice gosti su vjerojatno ti koji su bili nezadovoljniji konačnim ishodom, jer su u većem dijelu utakmice bili opasniji.

No, sjajni vratar Andrija Vuković još je jednom svojim suigračima dao nadu da za tjedan dana u uzvratu ostvare najveći rezultat u povijesti kluba i plasiraju se u natjecanje po skupinama Europske lige.

Uzvratni susreti su na programu idućeg četvrtka.

Izvor: Al Jazeera i agencije